Tanzanija

Uginula najstarija ženka crnog nosoroga

Stručnjaci iz Ngorongoro drže da je životni vijek nosoroga između 37 i 43 godina u divljini i do 50 godina u zatočeništvu.
Lifestyle / Životinje | 29. 12. 2019. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fausta, (57) najstarija ženka crnog nosoroga, uginula je u Tanzaniji, objavile je u subotu uprava skloništa rezervata Ngorongoro gdje je živjela posljednjih godina.

Nakon što je većinu život provela na slobodi, uginula je prirodnom smrću 27. prosinca u skloništu rezervata, rekli su djelatnici rezervata na sjeveru Tanzanije.

Fausta je živjela duže od bilo kojeg nosoroga u svijetu, 54 godina je bila potpuno slobodna, a 2016. je prebačena u sklonište Ngorongoro, piše Hina.

Prvi puta ju je jedan znanstvenik sveučilišta Dar Es Salam primijetio 1965. kada je imala između 3 i 4 godine. Zdravlje joj je 2016. narušeno i nakon nekoliko napada hijena koje su ju teško ozlijedile, premještena je u sklonište, objasnili su.

Sana, ženka bijelog nosoroga, bila je smatrana najstarijom bijelom nosorogicom kada je uginula 2017. u francuskom zoološkom vrtu.

Stručnjaci iz Ngorongoro drže da je životni vijek nosoroga između 37 i 43 godina u divljini i do 50 godina u zatočeništvu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close