Nema asa bez dobrog p(a)sa

U slavnom njemačkom Bay­ernu vlada prava pomama za psima

Po tri psa imaju igrači Jérôme Boateng (Cassius, Ivory i Butch, su dva boksera i jedan buldog), Jamer Rodriguez ima dva zlatna retrivera (Manolo-Nono i Dylan), kao i francuskog buldoga Toma.
Lifestyle / Životinje | 29. 12. 2017. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački Bild napravio je zanimljivu ''inventuru'' psećeg parka u FC Bayernu. Neki igrači imaju i po tri psa, a jedan od najvećih ljubitelja čovjekova najboljeg prijatelja zasigurno je trener Jupp Heynckes (72).

Njegov pas Cando postao je kultna figura u Bayernu, tako da su nogometaši naprosto ''eksplodirali'', gotovo da se natječu tko će imati više pasa.

Njemački ovčar Cando bio je, kaže legenda, glavni razlog ponovnog dolaska umirovljenog Heynckes u posrnuli Bayern. On je dao ''zeleno svjetlo'', nakon što je dvaput zalajao na pitanje koje mu je gospodar postavio: ''Trebam li ići u München?"

Bild je nabrojao ukupno 22 psa u redovima njemačkog rekordera po broju titula.

I dok Heynckes stanuje u hotelu, Cando živi na imanju u Schwalmtalu kod Gladbacha.

Što se tiče obitelji predsjednika kluba Hoeneßa, oni imaju labradora-mješanca Bena (nasljednik Kuna koji je uginuo 2014.). Ben se pridružio ženki Susi, koja je odranije u obitelji Hoeneß.

Rummeniggeova obitelj ima Lolu, pasmine Ratonero, koju su njegova supruga Martina i kćerka Charlotte spasile na Mallorci i povele sa sobom na imanje u Grünwaldu.

Po tri psa imaju igrači Jérôme Boateng (Cassius, Ivory i Butch, su dva boksera i jedan buldog), Jamer Rodriguez ima dva zlatna retrivera (Manolo-Nono i Dylan), kao i francuskog buldoga Toma.

Thomas Müller ima dva labradora (Micky, Murmel), dok Thiago ima labradora Brownieja i pudlicu Babi.

Manuel Neuer ima mješanca imenom Momo, Sven Ulreich obožava Nalu (Pinč), Tom Starke (Rocky), Mats Hummels (Coco) i Juan Bernat (Simba) preferiraju labradore, a Niklas Süle ima francuskog buldoga Djanga.

Sebastian Rudy sa sobom vodi Diega, zlatnog retrivera, novo zimsko pojačanje Bavaraca, napadač Sandro Wagner ima psa Jokoa (veliki pudl), dok Kingsley Coman ima psa imenom Neige (Lhasa apso).

"Moj pas zove se Neige, što na francuskom znači snijeg. Jer je bijel kao snijeg", kaže Coman.


Kopirati
Drag cursor here to close