Za vesele ljubimce

U BiH razvijena posebna vrsta šampona za pse

"Za pravljenje šampona imali smo pomoć tehnologa i farmaceuta. Sastojci su 100 posto prirodni. Koristimo kukuruzni skrob, sodu bikarbonu i esencijalno ulje lavande".
Lifestyle / Životinje | 25. 06. 2019. u 13:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helena Kreća iz Novog Grada, Sanja Kojić iz Srpca i Đorđe Kokošar iz Šipova su, uz mentorsku podršku Fondacije "Mozaik", razvili poslovnu ideju - proizvode praškasti šampon za pse, a uskoro će registrirati firmu, navodi Srna. 

"Za pravljenje šampona imali smo pomoć tehnologa i farmaceuta. Sastojci su 100 posto prirodni. Koristimo kukuruzni skrob, sodu bikarbonu i esencijalno ulje lavande", rekla je Kreća.

Ona je navela da je upotreba praškastog šampona "Petvet" jednostavna - nakon nanošenja prašak se utrlja kružnim pokretima ruke, nakon čega se dlaka psa iščetka.

"Do sada su reakcije naših kupaca pozitivna. Imamo prodaju posredstvom društvenih mreža i u potrazi smo za distributerima za tržište BiH", kaže Kreća

Od ideje do realizacije radili su dvije godine, a u planu su praškasti šampon na bazi ulja čajevca i ulja peperminta.

Razmišljaju i o proizvodnji tečnog šampona za pse, melema za šape i spreja protiv zadaha pasa. Kreža je rekla da će u poduzeću koje će biti registrirano u sljedeća tri mjeseca Fondacija "Mozaik" imati 51 posto udjela.

Ona je pojasnila da je veza sa Fondacijom "Mozaik" iz projekta Omladinske banke koji se realizira i u ove tri lokalne zajednice.

"Svoj dio mi planirano ispuniti društvenim angažmanom. U planu su nam prihvatilišta za pse, da li ćemo dati novčanu pomoć, šampone ili raditi. Mislimo da treba promijeniti svijest građana u vezi sa napuštenim psima. Nisu problem psi, već njihovi vlasnici koji više ne žele da se brinu o njima", kaže Kreća.

Kopirati
Drag cursor here to close