Mačji raj

Turska dobija "Grad mačaka", smještaj i veterinar su besplatni

Ured za uređenje parkova ranije je u Dokumu postavio i 30 kućica za smještaj ptica, a nedavno su završeni radovi na izgradnji smještaja za mačke.
Lifestyle / Životinje | 16. 02. 2021. u 13:37 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U parku Dokum u turskome gradu Antaliji postavljena je minijaturna drvena trokatnica sa 64 sobe namijenjene mačkama, koje su u potpunosti opremljene svime što je potrebno za ugodan i siguran boravak ovih kućnih ljubimaca.

Iz općine Kepez su rekli da park Dokum, nakon muzeja, knjižnica, umjetničkih galerija i znanstvenog centra, odnedavno ima nov sadržaj koji će zajamčiti lagodan boravak životinjama.

Ured za uređenje parkova ranije je u Dokumu postavio i 30 kućica za smještaj ptica, a nedavno su završeni radovi na izgradnji smještaja za mačke.

Pored nastambe su postavljene i manje kućice, kao i ostali sadržaji za mačke, u sklopu svojevrsnog "grada mačaka".

Istodobno će vlasti općine Kepez u Antaliji osnovati i bolnicu za životinje. Centar za privremeni smještaj životinja lutalica pretvorit će se u bolnicu u kojoj će životinje dobiti mogućnost za liječenje, rehabilitaciju i smještaj.

Bolnica za životinje nudit će i uslugu hitne pomoći, a bit će opremljena operacijskim dvoranama, laboratorijima za analizu krvi te odjelima za intenzivnu njegu, rendgenske preglede, postooperativni oporavak i dio za karantenu.

U parku minijaturne Turske, službeno otvorenom u travnju 2019. u sklopu parka Dokum, 84 minijature izložene su na površini od 10.000 metara.

"Grad mačaka" službeno bi trebao biti otvoren 17. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close