E golemo

Talijanka dobila dva dana godišnjeg odmora kako bi njegovala bolesnog psa

"Riječ je o važnome koraku naprijed kada je posrijedi briga o životinjama", rekao je predsjednik udruge LAV, Gianluca Felicetti.
Lifestyle / Kućni ljubimci | 12. 10. 2017. u 13:57 Fena
Kopirati

Jednoj je Talijanki poslodavac omogućio dvodnevni plaćeni godišnji odmor kako bi mogla njegovati svojega bolesnog psa, izvijestila je udruga za zaštitu životinja LAV, pozdravivši talijanski slučaj bez presedana.

Gospođa živi sama, a psu je trebala hitna veterinarska pomć. Zaposlena je na rimskom sveučilištu, a poslodavac joj je dopustio dvodnevno izbivanje s predavanja zbog, kako u objašnjenju stoji: "ozbiljnih osobnih ili obiteljskih problema", prenosi Hina. 

Podsjetila je da je talijanskim kaznenim zakonom predviđena jednogodišnja kazna zatvora ili globa u iznosu od 10.000 eura svakoj osobi koja napusti vlastitoga kućnog ljubimca ili ga ostavi u "neizdrživim patnjama". 

"Riječ je o važnome koraku naprijed kada je posrijedi briga o životinjama", rekao je predsjednik udruge LAV, Gianluca Felicetti. 

Italija je zemlja sa 60 milijuna stanovnika i s čak 60 milijuna kućnih ljubimaca na koje Talijani godišnje potroše oko dvije milijarde eura. 

 

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.