Stray village

Završetak radova: Mostar korak bliže skloništu za životinje

Na Žovnici iznad Mostara vrijedno radi malo, ali za zajednicu itekako značajno gradilište
Lifestyle / Životinje | 18. 11. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napuštene životinje Mostara i okolice uskoro bi mogle dobiti svoj sigurni krov nad glavom. Radovi na skloništu za životinje ''Stray village'' u mjestu Kozice, teku intenzivno, a trenutno se postavljaju boksovi za pse.

Naime, kao što je od ranije poznato Animal Care Centar (ACC) i njemački Streunergluck e.V. realiziraju ovaj hvale vrijedan projekt, a završetak gradnje može se očekivati do kraja godine, kažu iz ACC-a.

''Gotovi su radovi na centralnom objektu ovog azila, gdje se nalazi ambulanta, prijemna prostorija za pse i kuhinja za pripremu hrane, kao i prostorija za oporavak pasa nakon operativnih zahvata, a sve je to potrebno da bi jedno sklonište funkcioniralo. Trenutno se bliži kraju i izrada boksova za smještaj životinja, odnosno pasa, a ovo prilikom zahvaljujemo HP Investingu, koji je u najkraćem mogućem roku napravio montažne bokseve, koji će praviti jedan prsten oko objekta'', rekli su iz ACC-a objašnjavajući da boksovi čine ogradu oko dvorišta unutarnjeg dijela kojeg će psi moći koristiti za dnevni boravak.

Foto: Bljesak.info / Montažni boksovi visoki su dva metra

Kako kažu, nakon završetka radova na boksovima završit će se i prostor predviđen za zbrinjavanje mačaka, te će se postaviti ograda.

''Upravo su nam došli partneri iz Njemačke, i oduševljeni su tijekom i načinom izvođenja radova. Trenutno imamo 50 boksova, a brzina radova ovisi od donacija i pomoći, a sukladno potpori širit ćemo kapacitete i dalje uređivati sklonište'', kažu iz ACC-a.

Foto: Bljesak.info / Partneri iz Streunergluck e.V. u posjeti

Ovu priliku iskoristili su da pozovu sve ljubitelje šapica da im pomognu.

''Iako je financijska pomoć važna, iznimno znam je značajna pomoć i podrška naših sugrađana. Uskoro će nam trebati i volonteri, jer će biti potrebna pomoć u čišćenju i uređivanju skloništa, gdje će malene šapice živjeti privremeno, dok ne nađu svoju savršenu obitelj'', kažu iz ACC-a.

Iz ACC-a su napomenuli da su do sada imali podršku Grada Mostara i Vlade HNŽ-a, te se nadaju da će ih ove dvije institucije podržati u nastavku ovog projekta koji je značajan za cijeli Mostar, ali i županiju.

Foto: Bljesak.info / Centralni objekt u kojem se nalazi ambulanta, prijemna prostorija za pse i kuhinja za pripremu hrane, kao i prostorija za oporavak pasa nakon operativnih zahvata

''Do sada smo osim spomenutih lokalnih institucija imali podršku od stranih veleposlanstava i donatora, a trenutno radimo na nekoliko projekata koje ćemo najaviti s početkom nove godine, a bit će od velikog značaja za cjelokupno društvo. Nadamo se podršci institucija i građana, jer zajedno možemo učiniti više, spasiti napuštene životinje, ali i stvoriti sigurnije okruženje'', rekli su iz Animal Care Centra.

Valja podsjetiti da je Streunergluck e.V.  od 2013. u Mostar, a tijekom početka radova na skloništu za životinje rekli su da su zahvaljujući Animal Care Centru prvi put počeli implementirati jedan ovako velik projekt.


Kopirati
Drag cursor here to close