Budi se proljeće...

Stiže vrijeme krpelja - kako zaštiti kućnog ljubimca?

Kao osnovni vid zaštite veterinari preporučuju cijeli niz preparata koji se nalaze na tržištu, a namjena im je prevencija od ujeda krpelja.
Lifestyle / Životinje | 07. 02. 2020. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Napale ga buhe

Topla i vlažna jesen sa obiljem sunca a ove godine iznimno topla i vlažna zima, pogoduju razvoju krpelja i vanjskih parazita, te je našim ljubimcima svakako potrebna zaštita od ovih nametnika upravo u ovo rano proljetno vrijeme.

Kao osnovni vid zaštite veterinari preporučuju cijeli niz preparata koji se nalaze na tržištu, a namjena im je prevencija od ujeda krpelja. Također vrlo je bitno da se nakon dolaska iz prirode pas pregleda, kako bi se ustanovilo da li je "pokupio" krpelja.

Na tržištu postoje različiti proizvodi za prevenciju od vanjskih parazita, od tableta za oralnu primjenu, preko namjenskih ogrlica pa sve do emulzija koje se apliciraju direkt na kožu.

Foto: AnimalWised / Najpopularnije su tablete u vidu poslastice

Unazad par godina vrlo popularan vid prevencije od vanjskih parazita. Jednostavno otvorite tabletu i date je ljubimcu u vidu poslastice, nakon primjene ove tablete vaš ljubimac je zaštićen od 3 do 6 mjeseci.

Foto: pets4homes / Jednostavna primjena jesu i ogrlice...

Namjenske ogrlice su najjednostavniji vid zaštite, dužina zaštite je od 30 do 40 dana.

Foto: Mobilevetd.com / Jedna od metoda jeste utiskivanje ampulica 

Aplikacija zaštitne tečnosti – na zadnju stranu vrata ispod dlake na samu kožu ljubimca istisnete tečnost iz ampule i ostavite da se sama rasporedi. Trajanje zaštite je nekih 45 dana.

Glavni savjet veterinara je redovito pregledanje psa nakon svake šetnje, a što se tiče vrsta zaštita koju god da odaberete nećete pogriješiti.

Kopirati
Drag cursor here to close