Spriječite ulazak

Smrdljivi martin - što ih privlači i kako ih se riješiti

Nema smisla objašnjavati kako i koliko smrde jer smo sigurni da svi znate, a i ako ne znate, nadamo se da će tako i ostati.
Lifestyle / Životinje | 28. 09. 2020. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smrdljivi martini, uz sve ostale neugodne prijatelje, su nepoželjni prijatelji koji nas „napadaju“ uvijek u proljeće i jesen.

Uz vinske mušice i mrave, sigurno ćete u jednom trenutku i smrdljive martine pozvati u svoj dom.

Nema smisla objašnjavati kako i koliko smrde jer smo sigurni da svi znate, a i ako ne znate, nadamo se da će tako i ostati.

Prije nego kuću potpuno zatvorite kako biste spriječili njihov ulazak, pročitajte što još možete napraviti kako bi spriječili njihov ulazak, piše Ordinacija.hr

Što privlači smrdljive martine?

Iako se čini da se javljaju od nikuda, ipak postoji puno faktora kojim ih privlačite. Oni vole voće, pa ako ste ljubitelj držanja zdjele s voćem na stolu, možda ste u opasnosti. Na žalost, smrdljivi martini vole i biljke koje rastu u vašem vrtu, a osim što će ih provući miris poznati su po tome da će gricnuti vilo koju biljku, pa čak i latice cvijeća. Ako imate vrt, velike su šanse da imate i smrdljive martine.

Grizu li?

Mogu vam se uvući u odjeću ili kosu, ali vas neće ugristi ili piknuti.
Kako ih držati podalje od kuće?

Provjerite kuda ulaze

Pogledajte sve moguće puteve koje bi oni mogli koristiti – okvire prozora, vrata, drvo koje imate u kući, pa čaj i električne vodove. Zakrpajte sve pukotine kako biste im spriječili ulazak u kuću.

Ne palite vanjsko svjetlo

Kako ih jako privlači svjetlost, koristite žute žarulje ili one koje su poznate po tome da ne privlače insekte.

Isprobajte kućni pripravak

Jednostavna kombinacija vruće vode, sapuna i bijelog octa će odlična zamka za njih. Pripravkom pošpricajte mjesta na kojima ih često viđate ili kroz koja mogu ući u kuću.

Kopirati
Drag cursor here to close