Bugojno

Šesta međugradska izložba sitnih životinja

Cilj izložbe da uzgajivači sitnih životinja pokažu čime raspolažu, ali i da se druže, razmijene iskustva i uspostave suradnju s kolegama
Lifestyle / Životinje | 24. 11. 2018. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / 

Šesta međugradska izložba sitnih životinja upriličena je u sportskoj dvorani KSC-a Bugojno, u organizaciji Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja iz tog grada.

Izložbu je otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, kojem su članovi toga udruženja uručili prigodan poklon u znak podrške njihovom radu, i organiziranju izložbe koja je okupila uzgajivače sitnih životinja iz svih dijelova BiH.  

''Ovdje je oko petsto golubova i pedeset peradi čiji vlasnici, osim s područja Bugojna, dolaze iz Banja Luke, Srbca, Prijedora, Tešnja, Doboja, Čapljine, Ljubuškog, Travnika, Zenice, Bihaća i drugih općina. Da su uvjeti bolji, i da je toplije, siguran sam da bismo imali i druge eksponate, sitnije ptice, zečeve...'', kazao je predsjednik Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u Bugojnu Nedžad Kudra.

Dodaje kako je cilj izložbe da uzgajivači sitnih životinja pokažu čime raspolažu, ali i da se druže, razmijene iskustva i uspostave suradnju s kolegama iz drugih bh. sredina.

Kako je kazao potpredsjednik udruženja Adis Heleg, izložba sitnih životinja u Bugojnu je „najbolji poklon građanima, a posebno najmlađima, za 25 studeni - Dan državnosti Bosne i Hercegovine“.  

Izazvala je veliku pažnju ljubitelja sitnih životinja u gornjovrbaskoj regiji, koji će je moći posjetiti i u nedjelju, kada će tradicionalno biti uručene diplome i nagrade najuspješnijim izlagačima. 

Kopirati
Drag cursor here to close