Molba Kriznom stožeru

Ribolovci: Dopusite nam da idemo u ribolov

Udruženje sportskih ribolovaca Neretva 1933 uputilo je zamolbu Kriznom stožeru HNŽ-a za preispitivanjem Zapovijedi o odgodi otvaranja ribolovne sezone na području HNŽ-a.
Lifestyle / Životinje | 17. 04. 2020. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje sportskih ribolovaca Neretva 1933 uputilo je još jedan dopis/zamolbu Kriznom stožeru HNŽ-a za preispitivanjem Zapovijedi o odgodi otvaranja ribolovne sezone na području HNŽ-a.

Iz ovoga Udruženja u dopisu navode kako su potaknuti traženjem velikog broja svojih članova pozvali Krizni stožer da preispita gore navedenu Zapovijed i da je stave izvan snage.

Ribolovci traže da im Krizni stožer dozvoli obavljanje rekreativnog ribolova na vodama u HNŽ u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu uz maksimalno poštivanje i provođenje važećih naredbi Kriznog stožera civilne zaštite koje se odnosi na nošenje maski i rukavica, a koje su vezane za novonastalu situaciju s korona virusom.

Iz USR Neretva 1933 naveli su i pravila koja bi ribolovci trebali poštovati ako im Krizni stožer odobri početak ribolovne sezone.

Neslužbeno, ribari navode kako su mnogi od njih izvadili i uplatili sezonske dozvole.

''Naše udruženje USR Neretva 1933 je više puta kontaktiralo CZ u želji da objasni nelogičnosti ove odluke ali ništa od toga. U prilogu vam šaljem našu molbu i dvije odluke iz HR na ovu temu'', piše nam jedan ribolovac.

Dodaje kako je sezona počela 1. travnja da bi naredni dan od FSCZ HNŽ bila proglašena zabrana do daljnjeg.

''Poznato je da je ribolov rekreacijski sport koji ne traži ni publiku ni timski rad. Lovimo ribu, boravimo na vodi, prirodno okruženje je čak i preporuka u ovo vrijeme koronavirusa. Sami čin ribolova zahtjeva distancu između ribara minimalno 5 metara na ravnom terenu dok je puno više ribolovnih mjesta gdje stoji isključivo jedan ribar'', piše nam ovaj ribar.

Dodaje kako su u susjednoj HR napravljene dozvole i ribarenje je omogućeno, dok u našem kantonu nije.

''Možemo biti na vodi, boraviti uz aktivnosti, ali ne možemo držati štap za pecanje. Kontradiktorno i nelogično'', navodi na kraju naš ribolovac čitatelj.

Kopirati
Drag cursor here to close