Proširuje se popis ugroženih vrsta

Delegati iz raznih vlada suglasili su se da treba ojačati mjere očuvanja tih migracijskih vrsta
Lifestyle / Životinje | 27. 10. 2017. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručnjaci okupljeni na međunarodnoj konferenciji o zaštiti životinjskog svijeta u Manili u četvrtak su odlučili proširiti popis ugroženih vrsta novim životinjama koje treba zaštititi i očuvati.

Među životinjama koje će biti proglašene ugroženima su čimpanze, lavovi, leopardi, medvjedi iz pustinje Gobi, kaspijski tuljani i razne vrste morskih pasa, odlučeno je na 12. konferenciji stranaka Konvencije o očuvanju migracijskih vrsta divljih životinja.

Ukupno je predloženo uključenje 35 vrsta iz čitavoga svijeta a konačni popis bit će usvojen u subotu, piše Hina.

Delegati iz raznih vlada suglasili su se da treba ojačati mjere očuvanja tih migracijskih vrsta, navodi se u priopćenju organizatora konferencije CMS COP12.

Broj tih sisavaca ubrzano se smanjuje zbog uništavanja njihovih staništa, ističe COP12. Primjerice u divljini između Mongolije i Kine postoji još samo oko 45 jedinki smeđih medvjeda u pustinji Gobi.

Međunarodna fondacija za dobrobit životinja IFAW pozdravila je najave svjetskih vlada posebice u pogledu životinjskog svijeta u Africi.

''Ta nova predanost svjetskih vlada jačanju zaštite divljih životinja u Africi nije mogla stići u kritičnije vrijeme: broj lavova, leoparda, žirafa i čimpanza strmoglavo pada širom kontinenta zbog uništavanja i fragmentacije staništa, krivolova i konflikata s ljudima'', kazao je Matthew Collis, direktor međunarodne politike u IFAW-u.

Kopirati
Drag cursor here to close