Najljepši šarplaninac

Održana VIII . nacionalna izložba pasa 'CAC Livno 2018.'

Najljepšim psom proglašen je šarplaninac Zorana Bjelice iz Istočnog Sarajeva.
Lifestyle / Životinje | 15. 04. 2018. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Kinološke udruge Livno, u subotu je na platou ispred Sportske dvorane "Dalibor Perković - Dali" u Livnu održana VIII. nacionalna izložba pasa - CAC Livno 2018.  

Na izložbi je sudjelovalo 230 pasa iz 48 pasmina podijeljenih u deset natjecateljskih skupina, koji su na ovo tradicionalno natjecanje pristigli iz BiH, Hrvatske i Slovenije, kazao je i izjavi za Fenu ispred organizatora Luka Barać.   

Najljepšim psom proglašen je šarplaninac Zorana Bjelice iz Istočnog Sarajeva. Drugo mjesto osvojio je jazavčar Sanje Kovačić Gotovac iz Splita, a treće švicarski bijeli ovčar Raše Duke također iz Splita. 

Suci su bili Nikša Levo (Zagreb), Marijan Čilić (Međugorje), Radovan Mazalica (Prijedor) i Mladen Baštić (Banja Luka). 

"Izložba je prošla u najboljem redu, odziv je bio velik, a organizator je, uz iskazani profesionalizam i gostoljubivost, dao sve od sebe da se ovaj događaj u Livnu pretvori u jedno istinsko kinološko druženje", istaknuo je Barać. 

Inače, organizator ovog natjecanja - Kinološka udruga Livno svoj je aktivni rad započela prije osamnaest godina kada je pripremila prvi put državnu izložbu pasa u povijesti livanjske kinologije. Od tada, na svakoj od tih izložbi, bude izloženo u prosjeku oko dvjestotinjak pasa svih pasmina s dominacijom pasa tornjaka i šarplaninaca.

Kopirati
Drag cursor here to close