London

U požaru u zoološkom vrtu izgorio mravojed i nestala četiri merkata

Zoološki vrt, smješten u Regent parku u centru Londona, priopćio je da će biti zatvoren do daljnjeg.
Lifestyle / Životinje | 23. 12. 2017. u 13:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dužnosnici Londonskog zoološkog vrta pripopćili su da je u požaru koji je izbio jutros uginuo mravojed i četiri merkata su nestala.

Osoblje zoološkog vrta liječeno je od udisanja dima i šoka nakon što je vatra izbila u kafiću u zoološkom vrtu u ranim jutarnjim satima.

Više od 70 vatrogasaca pomoglo je u stavljanju vatre pod kontrolu u blizini područja za hranjenje životinja i kaveza s merkatima. 

Dužnosnici tvrde kako nije jasno šta se dogodilo s nestalim merkatima i da je moguće da su i ostali merkati iz kaveza nestali.

Dužnosnici provjeravaju ostatak životinjske populacije a zoološki vrt je ostao zatvoren za javnost tijekom očekivano prometnog dana na popularnoj destinaciji u Regent parku.

Na televizijskim snimkama mogu se vidjeti teška oštećenja u kafeu Avantura i u obližnjoj prodavnici suvenira.

Vatra je izbila neposredno iz šest sati ujutru a osoblje zoološkog vrta odmah je počelo prebacivati živootinje na sigurno, priopćili su zvaničnici.

Za 72 vatrogasca trebalo je tri sata da ugase vatru.

Zapovjednik u postaji Lodonske vatrogasne postrojbe, Clive Robinson, izjavio je da će vatrogasci ostati u zoološkom vrtu kako bi eventualno otklonili manje džepove vatre, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close