Ljubitelji životinja u akciji

Mostar - tople kućice za pse s ulice

Napušteni psi i ostale napuštene životinje moći će se ugrijati ove zime.
Lifestyle / Životinje | 09. 01. 2018. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Animal Care Centar (ACC) je u suradnji s njemačkom organizacijom Streunergluck i United World Collegeom (UWC) po gradu rasporedio 15 kućica, u koje bi se napuštene životinje mogle sakriti tijekom hladnih i kišnih dana.

Kućice se nalaze na Španjolskom trgu, u Sjevernom logoru, na Bišću polju, i na nekoliko privatnih posjeda.

''Glavni i osnovni cilj akcije je što je više mogu će olakšati hladne zimske dane psima koji žive na ulici na način da ćemo im napraviti i postaviti kućice koje su termo-izolirane kako bi se mogli skloniti od hladnoće, kiše, vjetra... i bar se malkice zgrijati. Nažalost u Mostaru je sve veći broj lutalica, a glavni krivac za to su isključivo ljudi, koji kupuju pse i mačke kao igračke, a ne razmišljaju o njima kao jednom živom biću i jako velikoj odgovornosti'', rekli su za Bljesak.info iz Animal Care Centra.

Učenici UWC-a, pomogli su Animal Care Centru u izgradnji kućica. Umjesto drvenih, napravljene su ekonomične kućice od stiropora, kartona i najlona.

''Koledž ujedinjenog svijeta kao jednu od izvannastavnih aktivnosti ima brigu za napuštene životinje. Već nekoliko godina surađujemo s dvije naveden organizacije. Pošto nemamo pravog azila onda smo došli na ideju napraviti kućice da se psi sklone tijekom niskih zimskih temperatura'', rekla je ranije za Prijatelje životinja Danijela Ćetković iz UWC-a.

Predstavnica njemačke organizacije Streunergluck u BiH Aida Čizmić rekla je kako su učenici ovog koledža i ranije pomagali u njihovom prihvatnom centru, te su pomagali u šetnji i socijalizaciji pasa, što je doprinijelo njihovom dobrom vladanju u javnosti.

Pošto u budućnosti postoje planovi da se izgradi azil, suradnja ovih organizacija će se i dalje nastaviti.

Iz ACC-a su dodali kako je drugi cilj ove akcije da se aktiviraju svi sugrađani koji žele, a ne znaju kako, pomoći.

''U ovom slučaju sugrađani mogu donijeti hranu ili vodu na mjesta gdje se nalaze kućice, malo se poigrati sa psima i na taj im način olakšati teške zimske hladne dane'', poručili su iz ACC-a.

 Podsjetimo, Animal Care Centar je u rujnu postavio kamen temeljac za prvi azil za napuštene životinje u Hercegovini.

''Cilj nam je otvoriti veterinarsku ambulantu za pružanje prve pomoći ozlijeđenim životinjama i životinjama nađenim na ulici. Uz to, plan je napraviti unutarnje i vanjske boksove za boravak napuštenih životinja te veliki otvoreni prostor za socijalizaciju životinja kako bi što prije mogle biti udomljene'', rekli su nam ranije iz ACC-a.

S obzirom da je gradnja Azila ali i briga o životinjama financijski velik projekt, ako želite pomoći Animal Care Centru iz Mostara u njihovoj borbi to možete to uraditi na više načina, pozivom na humanitarne brojeve: 092 890 823 kod HT Eroneta ili 090 291 007 kod BH Telecoma. Donirati možete i na žiro račun kod UniCredit Bank d.d. 3381302247401349 – PayPal [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close