Orlov kuk

Lovci iz Tomislavgrada aktivni u pripremi lovišta i humanitarnom radu

Lifestyle / Životinje | 09. 05. 2020. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lovačka udruga "Orlov kuk" iz Tomislavgrada zbog utjecaja pandemije koronavirusa bitno je smanjila opseg svojih planiranih aktivnosti, no unatoč tome pripreme za novu lovnu sezonu nisu izostale.

Foto: Fena / Postavljanje solilišta 

"Uz redovitu kontrolu lovišta i iznošenje hrane lovci su sanirali postojeće lovnogospodarske i lovnotehničke objekte", kazao je Feni predsjednik te udruge Mate Buntić i dodao da su obnovljena stara solilišta te napravljeno i postavljeno nekoliko novih.

Istaknuo je kako su uz već postojeće automatske hranilice za divljač nedavno, zahvaljujući entuzijazmu i nesebičnom radu nekolicine lovaca, osposobili još jednu automatsku hranilicu.

Buntić ističe da je njihovom inicijativom privedena kraju i sanacija divlje deponije u tomislavgradskom naselju Crvenice te kako, osim radova vezanih za Udrugu, angažman njezinin članova nije izostao ni u humanitarnom radu i pomoći onima napotrebitijima.

"Materijalno i financijski pomogli smo Domu zdravlja Tomislavgrad u nabavci prijeko potrebne medicinske opreme. Naš rad nije isključivo vezan za područje lovstva, nego ima puno širi opseg, a to je rad za opće dobro, širenje optimizma i promoviranje dostojanstvenog odnosa prema čovjeku i prirodi”, naglasio je Buntić.

U njihovim budućim planovima organiziranje je akcije čišćenja uz prometnice na području na kojem ta udruga djeluje.

Kopirati
Drag cursor here to close