Gruba igra?

Lavice ubile svog čuvara dok ih je vodio u šetnju, smatrao ih je pitomim

Mathewsonova snaha Teheri Fergusson rekla je za novine da je nejasno zašto su ga lavovi ubili, ali rekla je da ga nisu pokušali pojesti te je nagovijestila da je njegova smrt mogla biti posljedica "grube igre"
Lifestyle / Životinje | 28. 08. 2020. u 22:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

West Mathewson (68) iz Južne Afrike koji se brinuo o dvije lavice još od kada su bile mladunci, smrtno je stradao kada ih je pustio iz ograde i pokušao odvesti u uobičajenu šetnju. Lavice su ga napale i nanijele mu teške ozljede od kojih je preminuo.

Obitelj Mathewson upravlja safari kompanijom Lion Tree Top Lodge, u blizini grada Hoedspruit, oko 280 milja sjeverozapadno od Johannesburga. Lavice su bile smještene kod obitelji nakon što su spašene s takozvane farme za lov, gdje se lavovi uzgajaju specijalno za potrebe lova u ograđenom prostoru, prenosi MissZdrava.

Međutim, isti par lavica već je 2017. ubio čovjeka kada su uspjele pobjeći iz svoje nastambe uspevši se na drvo i preskočivši ogradu te napale jednog radnika i njegovog prijatelja na susjednom posjedu, piše Independent.

Mathewsonova supruga Gill (65) pokušala je spasiti svog supruga od dvije životinje od gotovo 400 kilograma (oko 180 kilograma svaka), ali lavovi su mu već nanijeli smrtne ozljede, prenosi The Telegraph.

Mathewsonova snaha Teheri Fergusson rekla je za novine da je nejasno zašto su ga lavovi ubili, ali rekla je da ga nisu pokušali pojesti te je nagovijestila da je njegova smrt mogla biti posljedica "grube igre" te da će se točni razlozi njegove smrti znati nakon autopsije.


Kopirati
Drag cursor here to close