Grad Beč savjetuje svoje građane

Kako zaštititi ljubimce tijekom ljeta?

Iz Ureda za zaštitu životinja Grada Beča uputili su javni dopis u kojemu svojim građanima skreću pažnju na to kako trebaju postupati sa svojim kućnim ljubimcima tijekom ljetnih vrućina.
Lifestyle / Životinje | 22. 07. 2019. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opće pravilo glasi: Više pažnje treba posvetiti okolini, hrani i vodi nego samom ljubimcu.

U ovo doba godine voda je životinjama još potrebnija nego inače tako da je najbolje poduplati dozu.

U kaveze postavite skloništa od sunca, a preko kaveza možete staviti i vlažan ručnik kako bi ljubimci imali dovoljno svježine. Ukoliko imate ptičicu napunite špricu vodom i priredite joj tuš, samo pazite da je voda sobne temperature, kako mali organizam ne bi doživio šok.

Često zaboravimo da kavezima za vrijeme ljeta nikako nije mjesto kod prozora ili na balkonu. Ako u vašem domu stanuje maca, onda obratite pažnju na porcije koje joj servirate.

Porcije bi trebale biti manje jer se mačija hrana na visokim temperaturama brže kvari.

Svakako ste svjesni da mačkama nije poželjno priči špricom za vodu, tako da možete navlažiti i ohladiti svoje ruke dok se budete igrali sa ljubimcem i time mu pomoći da se rashladi.

Za pse i dalje važi da ih treba izvoditi samo u jutarnjim i večernjim satima kako bi sačuvali šapice od opeklina. Pored dovoljno vode i svježe hrane, obratite pažnju i na osjetljive površine kao što su njuškica, uši i dijelovi oko očiju.

Naravno, nikako ih ne ostavljajte u automobilima, jer to može kobno završiti.

U Beču se takvi slučajevi sankcioniraju novčanim kaznama do 3.750 eura, napominju u priopćenju iz Ureda Grada Beča u inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close