Poziv u pomoć

Jablanica: Stanovnici u strahu od veprova koji uništavaju sve pred sobom

"Ovim putem molimo institucije koje mogu pomoći da dođu, vide štetu i pomognu mještanima”, istaknuo je stanovnik Donje Jablanice.
Lifestyle / Životinje | 08. 06. 2021. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Divlji veprovi ponovo su se pojavili u jednom dijelu sela Donje Jablanice u općini Jablanica. Nažalost, sav trud jedne grupe mještana oko sadnje krumpira je uništen, piše Jablanica.live.

Kako kažu mještani u večernjim satima divlje svinje se približavaju naseljenim dijelovima sela i mještani se boje izaći iz kuća. Proteklih dana je uništeno i dosta usjeva, a najviše strada krumpir.

“Obraćali smo se lovcima, no lovci kažu da nam oni ne mogu ništa pomoći, zato što nije sezona lova na divlje svinje. Cijela njiva je nažalost uzorana i sav krumpir izvađen. Mi kao mještani apeliramo i tražimo od nadležnih pomoć.

Kažu da je sada sezona lova na plemenite životinje srndaće koji ne prave štetu, a puštaju divlje svinje da hodaju po selu i sve uništavaju pred sobom. Ovim putem molimo institucije koje mogu pomoći da dođu i vide štetu i pomognu mještanima”, istaknuo je mještanin čija je njiva uništena.

Kopirati
Drag cursor here to close