Zahvaljujući Animal Care Centru

I psi iz BiH odoše u Njemačku, zahvaljujući udruzi iz Mostara

Iz Udruge Animal Care Centar (ACC) za Bljesak.info su rekli kako imaju zaista veliku podršku od Veleposlanstva Njemačke koje prepoznaje njihov rad.
Lifestyle / Životinje | 11. 01. 2019. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijemci vole pse i žele udomiti pse iz BiH, poručeno je na stranicama Njemačkog veleposlanstva, gdje ističu svoju suradnju s mostarskim Animal Care Centrom.

''Njemačko veleposlanstvo zato podržava rad Animal Care Centar iz Mostara kako bi psi lutalice iz Bosne i Hercegovine uskoro pronašli novi dom u Njemačkoj'', poručili su na svojoj stranici iz veleposlanstva Njemačke, gdje su dodali i fotografiju pasmina koje Nijemci preferiraju.

Iz Udruge Animal Care Centar (ACC) za Bljesak.info su rekli kako imaju zaista veliku podršku od Veleposlanstva Njemačke koje prepoznaje njihov rad.

''Veleposlanstvo Njemačke financira karantenu, koja je neophodna da bi psi i mace koji nisu u zemljama Europske unije, mogli otići u zemlje EU. Samim tim pomažu da psi i mace legalno napuste BiH, jer se jedino na taj način može znati gdje je otišla životinja, te tko su joj svi budući vlasnici'', poručili su iz ove Udruge.

Kažu, kako se službeno otvaranje skloništa za životinje (azila) očekuje krajem siječnja, te da će javnost pravovremeno obavijestiti o svemu.

 ''Uskoro krećemo s radom i jedva čekamo, imamo puno isplaniranih projekata i jedva  čekamo implementaciju svih, a najvažnije od svega da ćemo mnogobrojnim šapicama s područja Mostara i cijele županije pružiti siguran dom, što u BiH, što u državama EU, posebice Njemačkoj'', kažu iz ACC-a.

Inače, ovoj udruzi i skloništu za životinje, glavni je partner i sponzor najveća njemačka organizacija Streuner Glueck.

Preko Animal Care Centra i Streuner Gluecka u zemljama regije te u Njemačku je otišlo preko 800 pasa s područja Hecregovine.

Inače, Animal Care Centar trenutno funkcionira isključivo uz podršku partnerske njemačke organizacije Streunerglueck i donatora. A uz brigu za već napuštene pse, volonteri centra planiraju i edukaciju za svoje sugrađane. Jer mnogo je onih koji, kako kažu, o psima razmišljaju kao o igračkama, te ih napuštaju čim shvate koliko brige i odgovornosti za kućnog ljubimca je neophodno imati.

Kopirati
Drag cursor here to close