#CATBradonja

Evo Bradonje donosi nam poklone

Nakon jučerašnjih bilborda, koji su osvanuli u Tuzli, mladi okupljeni oko CAT inicijative su pokrenuli "online" akciju #CATBradonja.
Lifestyle / Životinje | 26. 12. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omladinski resursni centar Tuzla pokrenuo  je akciju da ''Tuzla ostane multikulturalan grad po mjeri svakog mačkograđanina i mačkograđanke''.

Akciju su pokrneuli potaknuti bilbordima koji su osvanuli u Tuzli i koji su kako navode, nasmijali građane.

Međutim, dio građana je revoltiran porukama na bilbordu, pa su se društvene mreže u našoj državi najviše užarile oko kampanje, koju su, sudeći po objavi na njihovoj Facebook stranici, pokrenuli članovi/ce Džemata Kula Tuzla.

Naime, na njihovoj stranici navode da su u sklopu svojih najnovijih davetskih aktivnosti postavili "džambo" bilborde na kojima poručuju da "Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć". Ova zanimljiva kampanja, također se ogleda i u bilbordu na kojem je prikazano crveno srce i srce bez boje, pored jednog stoji naziv Svete knjige, a pored drugog muzika.

Ilustracija / Reklame pored ceste u Tuzli

Građane je naročito nasmijala ideja da se Djed mraz predstavi kao "Bradonja", koji odnosi "našu" djecu. Ova fotografija je osvanula na čak dva mjesta u Gradu Tuzla. 

''Kako naše mačke obožavaju Djeda mraza i odlično znaju da on ne odnosi djecu, već da ih zbližava i povezuje tijekom novogodišnjih dodjela paketića, novogodišnjih praznika i zimskih radosti odlučile su da na to podsjete sve građane'', navode u priopćenju iz Omladinskog resursnog centra Tuzla - Youth Resource Center Tuzla. 

Kopirati
Drag cursor here to close