Petra Grubišić

Dvanaestogodišnjakinja iz Ljubuškog osvojila nagradu za najboljeg vodiča pasa

Petra gaji ljubav prema psima od malih nogu, a u budućnosti se vidi kao kinolog
Lifestyle / Životinje | 24. 10. 2017. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodnoj izložbi pasa održanoj u nedjelju 22. listopada u Čanju, Crna Gora, njemački kratkodlaki ptičar Ben pod vodstvom mlade Ljubušanke 12-godišnje Petre Grubišić osvojio je tri vrijedna odličja; ocjenu odličan CAC CACIB, prvo mjesto u svojoj pasmini te prvo mjesto u grupi ptičara,l piše Radio Ljubuški.

Petra koja ljubav prema psima gaji od malih nogu sudjeluje aktivno kao vodič psa na izložbama već dvije godine, a na ovom natjecanju osvojila je nagradu za najboljeg vodiča u kategoriji juniora – Junior handling.

Riječ je o kategoriji koja je od izuzetnog značaja za kinologiju jer se kroz nju oblikuju mladi ljudi koji će kasnije postati nositelji kinološke kulture, sudac u Junior handlingu ne ocjenjuje psa, već znanje, vođenje i prezentaciju mladog vodiča tj. Junior handlera.

''Sudjelovanjem na izložbama svaki put naučim nešto novo, volim pse i želim postati pravi znalac, u budućnosti se vidim kao kinolog'', rekla je skromno Petra, inače učenica osmog razreda OŠ IvaneBrlić mažuranić.

Kopirati
Drag cursor here to close