Dogs Trust predstavio projekte

Psi, edukacija i osmijesi - Važni projekti predstavljeni u Mostaru

Dogs Trust u Mostaru predstavio projekte sterilizacije pasa i edukacije djece
Lifestyle / Životinje | 17. 04. 2019. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Psi, djeca, vlasnici i ljubitelji pasa danas su na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog uživali u zabavnom i edukativnom događaju koji je Dogs Trust organizirao u Mostaru uz pomoć lokalnog partnera Animal Care Centar.

Sanja Bianculli, službenica za odnose s javnošću Predstavništva Fondacije Dogs Trust objasnila je kako se u Mostaru organizira prvi javni događaj ove organizacije i to u povodu širenja podrške u rješavanju problema napuštenih pasa i na Hercegovačko-neretvansku županiju.

Foto: Bljesak.info / Dogs Trust događaj u Mostaru

 ''Dogs Trust u BiH djeluje od 2012. godine a specijaliziran je za djelovanje u udomljavanju i upravljanju populacijom pasa. Naša dva najznačajnija programa su proširena na ovu županiju, a to je program masovne sterilizacije napuštenih, besplatne sterilizacije vlasničkih pasa i program edukacije djece u osnovnim školama'', kazala je Bianculli, dodajući kako su ovo značajni programi.

Foto: Bljesak.info / Dogs Trust događaj u Mostaru

''Ovi programi su značajni prije svega za masovnu sterilizaciju u smislu smanjenja broja napuštenih pasa tako da se suzbije njihova dalja reprodukcija. U Mostaru širimo dva programa sterilizacije pasa i edukacije djece, program masovne sterilizacije koji će spasiti masovnu reprodukciju i dotok novih legala je u testnoj fazi i već je počeo. Što se tiče programa edukacije školske djece to je koristan program koji djecu uči da budu što sigurniji u kontaktu s psima'', pojasnila je Bianculli, dodajući da kada ova djeca budu odrasle osobe znat će više o potrebama pasa i odgovornom vlasništvu.

''Svi programi provode se uz odobrenje relevantnih institucija i u skladu sa svim zakonima, a uz našu koordinaciju i monitoring provode se po najvišim standardima.Projekte u HNŽ-u provodi partnerska organizacija Animal Care Centar iz Mostara'', dodala je.

Foto: Bljesak.info / Dogs Trust događaj u Mostaru

''Dolazak Dogs Trusta u našu županiju izuzetno je značajan. Najbitniji je za pse lutalice, ali će podići i svijest veterinara, građana i roditelja čija djeca sudjeluju u programima edukacije. Nije zanemariv ni ekonomski značaj jer mi imamo putem Dogs Trusta 12 zaposlenih'', izjavila je predsjednica Animal Care Centra Emica Ćorić.

Foto: Bljesak.info / Dogs Trust događaj u Mostaru

 Istaknula je jako važnom edukaciju djece, jer, kako je kazala, problem izbacivanja pasa se mora sprječavati već od malih nogu.

''Djeca se uče da se psi ne bi trebali niti nabavljati, kupovati, udomljavati, ako će se nakon nekog vremena izbaciti na ulicu, zbog porasta obveza ili financijske situacije'', kazala je Ćorić.

Foto: Bljesak.info / Dogs Trust događaj u Mostaru

 Osim informacija o programima Fondacije, tijekom događaja za najmlađe posjetitelje upriličena je i edukativno-zabavna radionica te uručeni prikladni darovi.

Foto: Bljesak.info / Dogs Trust događaj u Mostaru
Foto: Bljesak.info / Dogs Trust događaj u Mostaru



Kopirati
Drag cursor here to close