Zoom

Dogs Trust otvara platformu za seriju besplatnih stručnih webinara

Predstavništvo kroz ovaj kanal u narednom periodu planira seriju sličnih online seminara uz sudjelovanje renomiranih lokalnih i međunarodnih predavača.
Lifestyle / Životinje | 16. 04. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u petak, 17.4.2020. godine organizuje prva dva besplatna stručna webinara za veterinarske stručnjake ali i javnost. Obje radionice će biti organizirane putem aplikacije Zoom, prva u 16, a druga u 17 sati. Predstavništvo kroz ovaj kanal u narednom periodu planira seriju sličnih online seminara uz sudjelovanje renomiranih lokalnih i međunarodnih predavača.

Seminar u 16 sati na temu veterinarske brige o ljubimcima u uslovima pandemije COVID 19 vodit će dr. sc. Slaven Grbić, doktor veterinarske medicine i doktor znanosti koji je inače i direktor FECAVA (Europske federacije udruženja veterinara male prakse) za BHSAVA (Udruženje veterinara za male životinje u BiH), te predsjednik UEVH (Federacija veterinara Europe).

Na radionici će biti predstavljeni naučni dokumenti koje su donijele ključne veterinarske organizacije u svijetu i Europi s ciljem da važne informacije stignu do svakog veterinara, vlasnika psa, ali i do javnosti. Urgentna potreba za ovakvim dokumentima nastala je zbog pojavljivanja slučajeva napuštanja vlasničkih pasa u velikim gradovima uzrokovanih neopravdanim strahom da ljubimci mogu prenijeti COVID 19.

Drug webinar će biti održan u 17 sati na engleskom jeziku. Predavač, Hayley M. Walters, Veterinarska tehničarka specijalizirana u dobrobiti i anesteziji s Univerziteta u Edinburgh-u, i konsultant u Dogs Trust Programu obuke veterinarskog osoblja, govorit će o prepoznavanju bola i njegovom tretmanu kod pasa i mačaka u kliničkim uvjetima.

Prijavite se na jedan ili oba besplatna webinara što prije – broj sudionika je ograničen Prijavite se ovdje

Kopirati
Drag cursor here to close