Medonja novi-stari vladar Čevljanovića

Čevljanovići kao Las Vegas: Medonja vratio titulu!

''Čevljanovići su danas kao Las Vegas. Pogledajte ovo blještavilo i sretna lica. To je nama svima najveća nagrada'', kaže Milenko Srdić.
Lifestyle / Životinje | 29. 07. 2019. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Medonja, bik čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić, novi-stari je kralj Čevljanske koride. On je u glavnoj borbi pobijedio bika Perana Rešada Porče iz Visokog, a zanimljivo je da je vladar najpopularnije koride na Balkanu bio 40 kilograma lakši od svog protivnika.

Foto: PR / Besim Gljiva

''Nakon prošlogodišnjeg nesretnog poraza znao sam da će Medonja vratiti svoju titulu. Na Čevljanoviće sam ponio 100.000 KM i bio sam spreman da sve stavim na svog ljubimca. Na moju nesreću, nisam našao nikog da pokrije opkladu. Medonja je bez konkurencije u BiH, i to je ponovo dokazao. Hvala našim vjernim navijačima na velikoj podršci. Siguran sam da je Medonja imao više navijača od Sarajeva na Bilinom polju'', kaže Habib Bijelić Habibić koji je nakon pola sata od borbe još primao čestitke ljubitelja borbi bikova na Čevljanskom polju. 

U ostalim borbama slavila su čak četiri bika Perana čiji su ponosni vlasnici Dragan Derikonja, Amir Dvoženić, Samir Hasanbegović, Sulejman Husić, ali i bik Kukan vlasnika Envera Patkovića, Tornjak Naima Gljive...

Foto: PR / Najmlađi su uživali u jahanju i slikanja na ponijima 

''Hiljade ljudi, ljubitelja borbi bikova i vašara iz cijele BiH, ali i susjednih zemalja - Srbije, Hrvatske i Crne Gore, danas je uživalo na Čevljanskom polju. Ovo veliko veselje nije pokvarila ni kiša. Nadam se da će svi naši posjetitelji bez problema stići svojim kućama i da će se svi oni i naredne godine vratiti na Čevljansku koridu, ali i povesti svoju rodbinu i prijatelje'', kazao je organizator Besim Gljiva. 

Milenko Srdić već godinama je voditelj i jedan od zaštitnih znakova Čevljanske koride.  

''Čevljanovići su danas kao Las Vegas. Pogledajte ovo blještavilo i sretna lica. To je nama svima najveća nagrada'', kaže Milenko Srdić.

Foto: PR / Prodavači pečenja zadovoljno su trljali ruke

Prodavači pečenja, ali i oni sa brojnih štandova raznovrsne robe zadovoljno su trljali ruke. Najmlađi su također uživali u sadržajima poput vožnje ringišpilom, jahanja i slikanja na ponijima, vožnje dječijim autima...

Kopirati
Drag cursor here to close