Crna Gora

Bitkoinka - Prva krava kupljena kriptovalutom

Anđela je kravu platila 0,03 bitcoina, što je oko 1350 eura, a za medije pojasnila je da razlozi za ovakav potez leže u spoju poljoprivrede i suvremenih tehnologija.
Lifestyle / Životinje | 10. 03. 2021. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krava zvučnog imena Bitkoinka od prošlog je tjedna u vlasništvu Anđele Bojić, prve poljoprivrednice u toj zemlji koja je za nabavku stočnog fonda upotrijebila kriptovalutu bitcoin, piše Hina.

Anđela je kravu platila 0,03 bitcoina, što je oko 1350 eura, a za crnogorske medije pojasnila je da razlozi za ovakav potez leže u spoju poljoprivrede i suvremenih tehnologija.

''Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu kroz obiteljsku proizvodnju smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije... nadam se da će se poljoprivrednici ugledati i početi koristiti neke suvremene metode u poljoprivredi, u ovom slučaju koristiti ovakav način plaćanja'', priopćila je Bojić, voditeljica obiteljskog gospodarstva iz središnjeg dijela Crne Gore.

Osnivač specijaliziranog internet portala seljak.me, Marko Maraš, posredovao je u ovoj trgovini povezujući kupca i prodavatelja. Kaže da je cilj ove transakcije bio ukazati na spoj inovacije i poljoprivrede.

''Dogovorili smo se da ovu transakciju odradimo kroz bitcoin i na taj način otvorimo jedno novo polje crnogorske poljoprivrede. Ovo je sigurno prva krava u regiji koja je kupljena kriptovalutama, a koliko raspolažemo s informacijama može biti i šire'', rekao je Maraš.

Kopirati
Drag cursor here to close