Azil za pse i mace

Stray Village: Službeno počela izgradnja skloništa za životinje

Za početak ćemo imati dvadeset boksova i ambulantu, a nadamo se da će se naši kapaciteti širiti dok ne napravimo pravi 'raj za životinje'.
Lifestyle / Životinje | 25. 03. 2018. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sklonište za životinje Stray Village će do ljeta biti otvoreno u mjestu Kozice kod Mostara, a cijeli projekt realiziraju Animal Care Centar i Streunergluck e.V.

Ovo sklonište će biti prvo ovakvog tipa u Hercegovini, a danas je na lokaciji budućeg skloništa održano simbolično druženje s prijateljima i donatorima te upoznavanje s projektom gradnje.

''Za početak ćemo imati dvadeset boksova i ambulantu, a nadamo se da će se naši kapaciteti širiti dok ne napravimo pravo utočište za životinje. Sukladno donacijama i pomoći, širit ćemo kapacitete a u planu nam je i izgradnja karantene, kroz koju životinje moraju proći kako bi bile udomljene u Europskoj uniji. Naime, većina životinja koje su bile pod našom zaštitom su preko Streunerglucka našle svoj topao dom u Njemačkoj'', rekli su za Bljesak.info iz Animal Care Centra, koji se svima zahvaljuje na podršci koju su dobili.

''Imamo podršku od Grada Mostara i Vlade HNŽ-a, te nekoliko ambasada, ali nam je jako važna i podrška naših sugrađana i prijatelja, jer zaista je važno u javnosti širiti svijest o zaštiti životinja. Naša zajednička zadaća je da ljude educiramo, jer psi i mačke nisu igračke i zahtjevaju odgovornost, a ljudi toga nisu svjesni i nerijetko ljubimci završe kao ulične životinje'', rekli su iz Centra.

  / Gradilište za Azil

Inače,  Streunergluck e.V. je od 2013. u Mostaru i kažu da su zahvaljujući Animal Care Centru prvi put počeli implementirati jedan ovako velik projekt.

''Na ulici u Mostaru i BiH smo od 2013. godine, ali ovo je prvi put otkako u Mostaru imamo konkretan projekt, zahvaljujući Animal Care Centru. Do sada smo spasili s područja Mostara preko 1000 životinja, i mislim da brojni projekti sterilizacije koji su do sada provedeni smanjuju broj pasa lutalica u Mostaru'', rekla je Stefanie Grabs iz Streunerglucka.

Foto: Bljesak.info / Ovako bi azil trebao izgledati u konačnici

Srećko Boras ispred Udruge Eurobiker u BiH koji svake godine organiziraju humanitarne konvoje većinom za domove staraca i bolnice u BiH, podržali su buduće sklonište za zaštitu životinja.

''Sa zadovoljstvom smo se uključili u ovaj projekt. Ove godine dovozimo 19 šlepera humanitarne pomoći, a u dogovoru s donatorima Streunerglucka i Animal Care Centra donirat ćemo jedan šleper opreme, u vidu kaveza, kirurških stolova i drugoj opremi, koja je dovoljna za zbrinjavanje pasa'', rekao je za Bljesak.info Boras.

Kopirati
Drag cursor here to close