Gubitak kilograma

Zmijska dijeta: Dijeta koja se temelji na postu za mnoge neshvatljiva

Zmijska dijeta se temelji postu i potiče ljude da poprime prehrambene navike zmija .
Lifestyle / Hrana | 26. 04. 2018. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj novi dijetni trend obećava brz gubitak kilograma, a i pomoć kod liječenja bolesti, od herpesa do dijabetesa. Javnosti ju je otkrio kanadski osobni trener Cole Robinson koji tvrdi da bi ju trebala probati.

Robinson opisuje ovu dijetu kao nešto će "izazvati sve što si dosad znala o hrani i granicama ljudskog tijela".

To je istina jer se ova dijeta temelji na postu i potiče ljude da poprime prehrambene navike zmija - jednom dnevno se treba 'ugušiti' u ogromnom obroku punom proteina i masti, a nakon toga se ne smije ništa jesti najmanje 22 sata, piše Zdravakrava.hr.

Zmijski sok?

Prije nego se počne s dijetom, treba postiti 48 sati i piti samo "zmijski sok"; Robinsonova izmišljotina od litre vode, 2 žličice roze soli i 2 žličice Nosalt-a, zamjene za sol dostupne na američkom kontinentu.

Navodno ova slana tekućina pomaže čišćenju od toksina, smanjenju ovisnosti o šećeru i transformiranju tijela u mašinu koja sagorijeva kilograme, iako, kaže Prevention, najvjerojatnije će ti samo pomoći da ti bude muka.

Stručnjaci o zmijskoj dijeti

Iako misliš da je ovo sasvim moguće i poželjno jer se uistinu može izgubiti puno kilograma (kao i kod svakog oblika nezdravog izgladnjivanja), ova dijeta nikako nije zdrava niti preporučljiva.

Eliza Savage, registrirana dijetetičarka iz New Yorka kaže kako je ova dijeta jedna grozna ideja: "Ne bazira se na provjerenoj znanosti, i ne bih ju preporučila nikome".

Post od 22 sata će te najvjerojatnije učiniti bezvoljnom i umornom. Vjerojatno ćeš izgubiti nekoliko kila, no to je zbog toga što ćeš unositi znatno mali broj kalorija od onoga na koji je tvoje tijelo naviknulo, kaže Alissa Rumsey, također registrirana dijetetičarka iz New Yorka.

Naravno, nakon što se vratiš tome da ponovo jedeš kao čovjek, svaki kilogram koji si izgubila vratiti će se natrag jer će "tvoje tijelo odgovoriti na žudnju za hranom što će svojevremeno dovesti do prejedanja", kaže Ramsey.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close