Mudrica

Teško ozlijeđena zbog jaja u mikrovalnoj prema receptu s interneta

Stavila je jaja u mikrovalnu na šest minuta (i 900W) te ih izvadila da se hlade.
Lifestyle / Hrana | 19. 08. 2019. u 08:48 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bethany Rosser (22) je spremala obični doručak, nakon čega je pretrpjela teške ozlijede lica.

Naime, Rosser je "guglala" kako sigurno skuhati jaje u mikrovalnoj, bez da prsnu. Na kraju je pronašla recept u kojem je stajalo da će sve biti u redu, ako doda sol u vodu za jaje.

Slijedila upute

Stavila je jaja u mikrovalnu na šest minuta (i 900W) te ih izvadila da se hlade, u devet ujutro, piše News, a prenosi Novi list. Kada je išla provjeriti jesu li jaja spremna za konzumaciju, ista su eksplodirala nesretnoj djevojci u lice.

"'Guglala' sam mogu li se jaja skuhati u mikrovalnoj. Postoje nebrojene stranice i videosnimke na YouTube gdje kažu da može. Recept koji sam pročitala nalazio se na stranici Delish. Pisalo je da jaja mogu u mikrovalnu ako se stavi sol, što će spriječiti da prsnu. Pisalo je i da jaja budu u mikrovalnoj između šest i osam minuta, a ja sam ih izvadila nakon šest. Pogledala sam u posudu jesu li spremna, a ona su mi prsnula u lice.", rekla je Rosser, dodajući da su eksplodirala kada ih je izvadila, a ne dok su bila u mikrovalnoj.

Rosser je nazvala hitnu dok je lice polijevala hladnom vodom, ali nažalost, koža joj se već počela guliti. Zaprimljena je u bolnicu u Birminghamu gdje je primila tretman, te je ostala preko noći. Kaže da još nije sigurno je li šteta na njezinom desnom oku permanentna.

Sve mi je zamagljeno

"Počela sam otvarati oko i mogu vidjeti, ali sve je poprilično zamagljeno", priznaje.

"Bilo je užasno, bila sam u potpunoj agoniji. Mogla sam osjetiti da mi koža gori i satima nakon nezgode, čak i dok su me liječili u bolnici. Nikada se u životu nisam toliko bojala, tresla sam se i plakala. Ova je nezgoda bez sumnje najgori dan u mom životu", kaže Rosser.

News prenosi da se u uputstvima koje je Bethany čitala, savjetuje dodavanje soli jer sol "osigurava da jaja ne eksplodiraju". Još se i dodaje da "iako zvuči bezopasno, jaja koja eksplodiraju su vrlo, vrlo loša".

Na stranici stoji i da se "dodavanje soli može preskočiti na vlastiti rizik".

Djevojka je jaja kuhala u litri vode i u mikrovalnoj, a od tada je otkrila da nije jedina koja je imala slično iskustvo. Spominje i rođakinju kojoj se dogodila ista stvar, samo što su jaja eksplodirala u mikrovalnoj.

Zaključila je i da više nikada neće tako kuhati jaja, rekavši da se nada i da nitko drugi neće, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close