Trik

Želite ukusniju salatu od krastavaca? Koristite ovu namirnicu!

Uspješnost salate i njegov sjajan osvježavajući okus počiva upravo na korištenju ekstrakta limuna.
Lifestyle / Hrana | 16. 04. 2021. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svježi krastavci poslužuju se kao osvježavajući i hrskavi element uz razna jela, a posebno ona dobro začinjena. Sjajno se slažu s umacima na bazi jogurta, a predstavljat će i odličnu namirnicu za salatu koju možete poslužiti s tek malo soli i papra.

No ako želite unaprijediti okus svježih krastavaca – marinirajte ih s ekstraktom limuna. Riječ je o sastojku koji se češće koristi u pripremi kolača i torti. No, ima snažan limunast okus koji će se sjajno sljubiti s krastavcima, piše Punkufer.

Imajte na umu da ekstrakt limuna možete zamijeniti sa svježe iscijeđenim sokom ovog citrusnog voća, ali da nećete dobiti niti približno iste rezultate. Uspješnost salate i njegov sjajan osvježavajući okus počiva upravo na korištenju ekstrakta limuna.

Sastojci:
3 velika krastavca
150 ml octa
6 žlica bijelog šećera
1 čajna žličica ekstrakt limuna
sol i papar po želji

Priprema:

1. Krastavce dobro operite i narežite na manje komade. Ako želite možete i oguliti koru krastavca prije nego što ga narežete na manje komade.

2. U posebnoj zdjeli pomiješajte ocat, šećer, ekstrakt limuna, sol i papar.

3. Tekućinu prelijte preko krastavaca. Poklopite i stavite u hladnjak da se okusi sljube barem na dva sata, a idealno bi bilo preko noći.

4. Salatu poslužite ohlađenu s jelom po želji. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close