Jamie Oliver zna kako

Želite piletinu mekanu, sočnu i da se topi u ustima?

Engleski popularni chef iliti Goli Kuhar Jamie Oliver kaže kako trebaš biti stvarno dobar kuhar (ili kuharica) da pile bude savršeno - zlatne kožice, sočno i ukusno. Njegova tajna?
Lifestyle / Hrana | 19. 02. 2020. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pečeno pile može pripremiti svatko, no prava je vještina da meso ostane sočno i istovremeno nježno i mekano, baš da se topi u ustima. Pri tom je izazov veći ako imaš domaće pile koje je trčalo dvorištem - njegovo meso treba duže i pažljivije peći da ne bude tvrdo.

Engleski popularni chef iliti Goli Kuhar Jamie Oliver kaže kako ne trebaš biti stvarno dobar kuhar (ili kuharica) da pile bude savršeno - zlatne kožice, sočno i ukusno. Njegova tajna? Upotrijebiti mlijeko!

Malo ste skeptični oko ove kombinacije sastojaka? Pečenka s mlijekom? Treba mu ipak vjerovati. Dok se peče, kaže, pile treba zalijevati s mlijekom.

Objašnjenje: kalcij iz mlijeka pokreće djelovanje prirodnih enzima u mesu što pomaže da ono omekša. Također, smanjuje se kiselost, a isto vrijedi čak i ako upotrijebimo mlijeka koja nisu životinjskog porijekla, na primjer kokosovo. Kao bonus, mlijeko stvara kremasti sok na piletu pa će ono biti još sočnije.

Zapravo, ima smisla kad razmislimo. Uostalom, mlijeko i mliječni proizvodi poput vrhnja i maslaca često se kombiniraju s piletinom, kao kad pripremamo piletinu u vrhnju, piletinu s četiri vrste sira, piletinu u umako sa šampinjonima... P

oznati Jemiejev recept za piletinu ide otprilike ovako: pile začiniti pa prepržiti sa svih strana u tavi da kožica postane zlatna. Zatim meso prebaciti na lim za pečenje, začiniti cimetom, listovima žalfije, limunovom koricom, neoguljenim režnjevima češnjaka i obilato zaliti mlijekom pa peći sat i pol podlijevajući tim sokom i dodatnim mlijekom ako treba, prenosi 24.sata.hr.

Ovako pripremljeno pile bit će zvijezda ručka.

Kopirati
Drag cursor here to close