Slatki Božić uz Rock'n'Raw

Završena Bljeskova nagradna igra - Torta je otišla u prave ruke!

Uz nas, imali ste priliku isprobati nekoliko jako zanimljivih slastica, grickalica i napitaka napravljenih od čistih darova prirode.
Lifestyle / Hrana | 24. 12. 2020. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz suradnju brenda Rock'n'Raw portal Bljesak.info svojim čitateljima približio je predblagdanski ugođaj malo drugačijim, ali ipak jako ukusnim i zdravim receptima ovog brenda. Uz nas, imali ste priliku isprobati nekoliko jako zanimljivih slastica, grickalica i napitaka napravljenih od čistih darova prirode.

Kako je Božić ujedno i vrijeme darivanja, ukusnom tortom nagradili smo i jednu našu vrijednu čitateljicu, Anu Šunjić Jurić koja je metodom randoma izvučena u nagradnoj igri koju smo imali na Facebooku porfilu portala Bljesak.info.

Foto: Privatni album / Marija Kostić stoji iz brenda Rock'n'Raw

Iza brenda Rack'n'raw stoji Marija Kostić, diplomirana pravnica koja je svoju karijeru stavila na stand-by i posvetila se novootkrivenoj ljubavi – veganskom slastičarstvu. Zbog zdravstvenih razloga, promijenila je prehranu na dominantno sirove namirnice - voće, povrće, sjemenke, orašaste plodove itd. bez šećera, glutena, mlijeka i mesa i tada otkrila svijet sirovih slastica koje je ispočetka radila iz zabave i vlastitog užitka.

Odlične reakcije onih koji su probali ove ukusne slastice potaknule su ju da pokrene stranicu Rock'n'Raw i registrira obrt. Na svojim Facebook i Instagram stranicama Marija redovno objavljuje recepte za ove slastice, a li i druga jako ukusna jela.

S obzirom da je pred nama Božić, a božićna trapeza nezamisliva je bez sarme, danas vam, uz malo drugačiju i zdraviju recepturu, donosimo to neizostavno božićno jelo.

Foto:Rock / Božićna trapeza nezamisliva je bez sarme

Potrebni sastojci:

2 velike mrkve

2 mlada luka

3-4 režnja češnjaka

3 cvjetića (režnjića) brokule

1 žličica dimljene paprike

4-5 sušenih rajčica u ulju

50 g grubo mljevenih oraha

30 g suncokretovih sjemenki

papar

bosiljak

vlasac

peršin

sol

5-6 suhih šljiva

sok limuna

3-4 šampinjona (ako želite, nije nužno. Ako se stavljaju moraju biti jako svježi, čvrsti i bijelog oboda)

Prvo samljeti u sjeckalici svježe povrće, onda dodati ostale sastojke i puniti listove kiselog kupusa ili ako ne jedete fermentirano, možete zamijeniti svježim kupusom malo omekšalim na pari. Voila!

P.S. da bi sarmica bila probavljivija možete orahe (nemljevene) i suncokretove sjemenke prethodno namočiti 5-6 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close