U trgovini su poludjeli

Zašto je opasno ići u kupovinu gladan: Gladovali pa u trgovini poludjeli

Tim znanstvenika proučavao je ponašanje kupaca koji nisu jeli pet sati. Iako su se, inače, jako brinuli o zdravom načinu prehrane, u trgovini su pomahnitali.
Lifestyle / Hrana | 07. 03. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: moneycrashers.com. / Kada idete u kupovinu nosite popis i držite se onoga što na papiru piše

Istraživanja pokazuju da kada smo gladni, imamo potrebu kupovati nezdravu hranu jer nam tijelo žudi za energijom.

Osim toga, kad je želudac prazan, u košarici će se naći više prehrambenih proizvoda nego što smo planirali kupiti jer podsvjesno samo razmišljamo o hrani i kako bismo rado utažili glad, piše 24sata.hr.

Tim znanstvenika proučavao je ponašanje kupaca koji nisu jeli pet sati. Iako su se, inače, jako brinuli o zdravom načinu prehrane, u trgovini su pomahnitali.

Svi odreda su u kolica trpali visokokaloričnu hranu, koju u svakodnevnom životu izbjegavaju. Rekli su kako si nisu mogli pomoći, kao da im je mozak otkazao poslušnost onog trenutka kada su zakoračili u trgovinu.

Također, istraživači su usporedili i vrijeme kupovine - odlazak u trgovinu između 13 i 16 sati te između 16 i 19 sati. Oni koji su ranije išli u kupovinu kupili su puno manje nezdrave hrane, slatkiša i grickalica od onih koji su kupovali kasnije.

Kažu da je to zato što je većina kupaca između 13 i 16 sati sita, a nakon toga su često i gladni i umorni.    

24sata.hr savjetuje da kada idete u šoping, svakako nosite popis i držite se onoga što na papiru piše. Osim toga, pokušajte isplanirati jelovnik za tjedan pred vama.

Velika pakiranja hrane u trgovinama su uglavnom jeftinija, a neplansko i brzinsko kupovanje je uglavnom skuplje.

Malom promjenom navika možete jesti zdravije i jeftinije.

Kopirati
Drag cursor here to close