Po Marthinom receptu

Zaključi dan BLT sendvičem

Za kraj umornog ponedjeljka nagradi se velikim BLT sendvičem po receptu Marthe Stewart...
Lifestyle / Hrana | 12. 04. 2021. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

BLT sendvič jednostavna je kombinacija hrskave slanine, zelene salate i rajčice, koja uvijek pali. Nije čudno što čvrsto drži mjesto među pet najpopularnijih sendviča u SAD-u, ali i u Velikoj Britaniji.

Postoji mnoštvo varijacija kad su u pitanju vrste kruha i zelene salate, kao i rasprava o tome bi li trebao sadržavati majonezu. Martha Stewart ga "nadograđuje" i još jednim slovom B. Naime, ona BLT ne može zamisliti bez bosiljka!

Martha u svojim BLT sendvičima, uz nekoliko listića svježeg bosiljka, obavezno koristi i domaću majonezu. Radi je od jednog žumanjka, žličice senfa, žličice limunovog soka, soli i bijelog papra te šalice ulja. Naravno, ti uvijek možeš skratiti postupak i iskoristiti kupovnu, piše missgastro. Dobar tek!

Sastojci:

2 krške bijelog kruha

1 žličica maslaca

2 lista zelene salate

1 mala rajčica

3-4 listića bosiljka

2 deblje kriške slanine

domaća majoneza

Sol,

papar

Priprema:

Najprije tostiraj kruh. Slaninu poprži na tavici pa je odloži na papirnati ubrus. Rajčicu nareži na komade debljine pola centimetra.

Krišku tostiranog kruha premaži maslacem pa stavi zelenu salatu i rajčicu. Posoli i popapri po ukusu, pa stavi slaninu. Drugu krišku kruha premaži majonezom i poklopi.

Prereži dijagonalno, tako da dobiješ dva trokuta. Posluži odmah, dok je kruh još topao i hrskav!

Kopirati
Drag cursor here to close