Zapržena i sočna

Vrijeme je za slaninu: Omiljeni dodatak slanim i slatkim jelima

Jedna od onih namirnica koja naprosto oduševljava svojom pojavom je definitivno slanina
Lifestyle / Hrana | 15. 11. 2018. u 07:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omiljeni dodatak slanim, a sve češće i slatkim jelima upravo je neodoljiva slanina. Zapržena, sočna, slasna i masna, hrskava, obogaćuje baš svaki tanjur i u ove ih sve hladnije dane čini sve primamljivijima.

Jedna od onih namirnica koja naprosto oduševljava svojom pojavom je definitivno slanina. Volimo je dodavati jelima, uživamo u slaninastim prilozima, a najslađa je tek narezana, uz fetu domaćeg kruha i finu grah salatu. Ipak, za vas smo pripremili naše najbolje recepte koje je upravo slanina učinila takvima. Ovo nikako ne smijete preskočiti ove jeseni.

Slanina je obavezan dodatak rižotima i tjesteninama, pa se svakako okušajte u pripremi kremastog rižota s vrganjima i slaninom ili pak taj slasni mesni dodatak upakirajte u aromatičnu tjesteninu s gljivama blogerice maXYame.

Kad smo već kod tjestenine, ona u amatriciana umaku, vjerujte, natjerat će vas da se zaljubite u tanjur koji odiše jednostavnošću, dobrim mirisima i okusima, a kažu i kako kada jednom isprobate tjesteninu pripremljenu na ovaj način, zaboravit ćete čak i na svevremenski bolognese, piše Gastro.hr.

Na kraju, složenac od palente i slanine zvuči kao idealan dodatak mesnim, ali i ponekom ribljem jelu. Za vrijeme onih ubrzanih dana, poslužite ga samog, uz zdjelu salate i uživajte u finom i zasitnom jelu od palente u posve novom ruhu - onom slaninastom.

Kopirati
Drag cursor here to close