U slast

Volite punjene paprike - probajte ove

Osim što je ovaj obrok ukusan, veoma je hranjiv te zahvalan kada je u pitanju korištenje namirnica koje već imaš u hladnjaku i moraš ih potrošiti.
Lifestyle / Hrana | 25. 07. 2020. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Shutterstock / Volite punjene paprike - probajte ove

Slasne paprike u veselim bojama punjene kuskusom, lukom, mrkvicom te ostalim povrćem po želji sjajan su ljetni obrok. Osim vegetarijanske verzije, recept u nastavku napravljen je s mljevenim mesom i provjereno je dobar! Kao što je navedeno, osim s kuskusom, pripremiti ih možeš i s kvinojom ili rižom, a popularna je i verzija punjenih paprika s jajima!

Osim što je ovaj obrok ukusan, veoma je hranjiv te zahvalan kada je u pitanju korištenje namirnica koje već imaš u hladnjaku i moraš ih potrošiti. Predlažemo da ih nadjeneš sirom i poslužiš uz sezonsku salatu. Dobar tek!

Sastojci: 6 većih paprika (po dvije crvene, žute i zelene paprike) 150 mL povrtnog temeljca 350 g kuskusa ili kvinoje 1 žlica maslinovog ulja 1 luk  2 žlice povrtnog temeljca 500 g mljevenog mesa (piletina ili puretina) 1/2 žličice soli 6 žlica povrtnog temeljca

Priprema:

Lagano premažite posudu, odnosno lim za pečenje s maslinovim uljem. Zatim u nju ulij 150 mL povrtnog temeljca. Pripremi paprike: pažljivo operi paprike, odreži njihov vrh, izdubi ih i ukloni koštice. Po želji sačuvaj odrezani vrh kojim ćeš kasnije poklopiti paprike ili ga nasjeckaj na kockice koje ćeš dodati smjesi za punjenje paprika. 

Zakuhaj vodu u velikom loncu. Stavi paprike u vodu i kuhaj ih četiri minute pa ih ocijedi.  U drugom loncu skuhaj kuskus ili kvinoju po uputama.

Napravi nadjev: u velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodaj nasjeckani luk i papriku pa kuhaj dok luk ne postane zlatan, a paprike mekane. Po potrebi dodaj dvije žlice povrtnog temeljca. Izvadi i stavi na stranu.

U istoj tavi pirjaj mljeveno meso oko pet minuta. Začini ga solju, paprom, češnjakom u prahu i ostalim začinima po želji. Stavi sa strane.

Sastavi paprike: Uzmi veću posudu i u njoj pomiješaj kuskus, meso i mješavinu luka, paprike i mrkve. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Velikom žlicom nadjeni svaku papriku. 

Ulij u svaku papriku zatim još jednu žlicu povrtnog temeljca. Ako si vrhove ostavila, na ovom koraku poklopi papriku s njima. Peci poklopljeno oko 30 do 40 minuta. Po želji pospi sirom i posluži toplo.

U slast!

Kopirati
Drag cursor here to close