Njamm

Uživanje kod kuće: Napravite američke palačinke kao iz filmova

Američke palačinke postale su sve popularnije i u našim krajevima, pa se tako prodaju po mnogim Snack barovima.
Lifestyle / Hrana | 24. 03. 2020. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palačinke su mnogima jedno od najdražih jela, a i lako se spremaju. Teško je odabrati koje vrste palačinki su najbolje, no sigurno imate neke omiljene.

Američke palačinke postale su sve popularnije i u našim krajevima, pa se tako prodaju po mnogim Snack barovima. Razlika u tijestu nije velika, ali je okus zato genijalan. Pronašli smo nekoliko najboljih recepata za američke palačinke.

Recept za američke palačinke

Potrebni sastojci:

300 g brašna za dizano tijesto
200 ml tekućeg jogurta
200 ml mlijeka
4 jaja
2 žličice praška za pecivo
2 velike žlice otopljenog maslaca
80 g šećera
1 vrečica vanilin šećera
prstohvat soli

Priprema:

Suhe sastojke stavite u zdjelu i pomiješajte. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke istucite pjenačom i na to dodajte jogurt i mlijeko. Otopite maslac dok suhim sastojcima dodajte mokru smjesu od jaja, jogurta i mlijeka. Miješajte lagano mikserom dok se svi sastojci ne sjedine. Glavno je da nestanu grudice brašna. Smjesi tada dodajte otopljeni maslac i lagano umiješajte kuhačom. Ove palačinke se trebaju odmah peći. Tavu premažite uljem, dobro zagrijte pa smanjite vatru. Smjesu stavljajte tako da je stavite malo više nego za tanke palačinke i pecite na laganoj vatri. Znat ćete da je gotovo kada nestanu mjehurići. Nakon toga ju preokrenite i ostavite tako par minuta.

Kako bi provjerili jesu gotove, možete ih pikati čačkalicom kako ne bi ostale sirove. Nakon pečenja poslužite po želji. Dodatan savjet je da odmah ispečete svo tijesto, te da nikako ne koristite oštro brašno.

Jednostavne američke palačinke

Potrebni sastojci:

2 jaja
2,5 šalice brašna
1 prašak za pecivo
2 šalice mlijeka
1/3 šalice ulja
1/3 šalice šećera
prstohvat soli
Veličina šalice je 2,5 dcl.

Priprema:

Odvojite bjelanjke i žutanjke pa od bjelanjaka napravite čvrst snijeg. Žutanjke pomiješajte sa šećerom i ostalim sastojcima. Miješajte dobro kako bi se svi sastojci sjedinili. Dobivenu smjesu pomiješajte sa snijegom od bjelanjaka.

Ugrijte tavu i stavite malo ulja, ovisno o tavi. Kada smjesu stavljate na pečenje, neka bude laganija vatra, a smjesu stavljajte u sredinu tave i dopustite da se sama raširi. Palačinku treba okrenuti kada više nema mjehurića s gornje strane.

Jabučne američke palačinke

Potrebni sastojci:

2 jaja
1/2 žličice soli
2 žličice rastopljenog maslaca
2 žličice kiselog vrhnja
1 manja jabuka
1 vanilin šećer
1 žličica šećera
2 žličice kakaa
pola vrećice praška za pecivo
1,5 čaša brašna
1-2 čaše mlijeka
Čaša je veličine 2,5 dcl.

Priprema:

Napravite čvrsti snijeg od samo bjelanjaka, a žutanjke pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Na to dodajte kiselo vrhnje i rastopljeni maslac. Ogulite jabuku i naribajte ju u tu smjesu. Dodajte kakao i sve dobro pomiješajte.

U posudi s žumanjcima umiješajte prašak za pecivo i brašno. U to dodajte brašno i mlijeko kako bi dobili što gušće tijesto. Pomiješajte sa snijegom od bjelanjaka i vaše tijesto je gotovo. Pecite tako da smjesu stavite na sredinu tave i to na blagoj vatri.

Američke jaffa palačinke

U ovom receptu trebate napraviti premaz, čokoladni sirup i tijesto za palačinke.

Potrebni sastojci:

2 naranče
2 žličice smeđeg šećera
malo cimeta
5 dkg mliječne čokolade
1,5 dcl slatkog vrhnja
žličicu kakaa

Tijesto za palačinke možete raditi po uzoru na prethodno navedeno tijesto za klasične američke palačinke. Kako bi napravili premaz od naranče, očistite ih i oguljene izmiksajte. Stavite u manju posudu, dodajte šećer i cimet pa kuhajte dok smjesa ne bude kao pekmez. Za čokoladni sirup u jednoj posudi rastopite čokoladu, vrhnje i kakao. Da bi napravili američke palačinke s jaffom, na njih nanosite premaz od naranče pa prelijte čokoladnim sirupom.

Kopirati
Drag cursor here to close