Savršen

Uživaj u roladi i osvježavajućem okusu malina i borovnica

Rolada će se odlično slagati s čašom slatkog rose vina, a ne zaboravi dodati i malo bobica kao ukras.
Lifestyle / Hrana | 21. 07. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Shutterstock  / Uživaj u kolaču i osvježavajućem okusu malina i borovnica

Ako si ljubiteljica klasične Pavlova torte, onda je ova rolada kao stvorena za tebe. Za pripremu je potrebno tek nekoliko standardnih sastojaka te svježe maline, borovnice i krem sir. Savršena je za ljetne zabave, a najukusnija je svježe pripremljena jer su tada beze kore još hrskave.

Rolada će se odlično slagati s čašom slatkog rose vina, a ne zaboravi dodati i malo bobica kao ukras.

Sastojci za koru:

4 velika bjelanjka

160 g šećera

1 žličica gustina

1 žličica soka od limuna

1 prstohvat soli

Za kremu:

150 g krem sira

200 g mliječnog slatkog vrhnja

2 žlice šećera u prahu

200 g malina

100 g borovnica

Priprema: 

Najprije ispeci beze koru. Bjelanjke miješaj mikserom dok ne pobijele i zatim dodaj jednu po jednu žlicu šećera te sol uz konstantno miješanje. Kada je bjelanjak postao čvrst i stvara oštre vrhove kada kroz njih prođemo žlicom, vrijeme je da dodaš gustin i limunov sok. Sve dobro promiješaj pa rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Koru peci oko 20 minuta na 150 stupnjeva Celzijevih.  Neka se biskvit ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavi papir za pečenje posipan šećerom u prahu. Beze koru stavi na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo ukloni papir na kojem se pekla. Ostavi da se ohladi 10-ak minuta.

Dok se kora hladi pripremi kremu tako što ćeš mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kada dobiješ gustu smjesu prebaci ju na ohlađenu beze koru. Rasporedi maline i borovnice po kremi i pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolaj koru u roladu. 

Jednom kada je rolada gotova, spremi ju u hladnjak i ostavi da se ohladi nekoliko sati. Posluži hladnu, s nekoliko bobica maline, piše missgastro.

 

Kopirati
Drag cursor here to close