Jednostavno

Ukusni muffini od kokosa, za koje vam uopće ne treba brašno

Obožavatelje kokosa ne treba previše nagovarati na isprobavanje ovog deserta, ali svidjet će se i ostalim ljubiteljima slatkih zalogaja
Lifestyle / Hrana | 29. 03. 2020. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako niste raspoloženi za kolače čija izrada traje dugo, ali poželjeli ste ukusan desert za koji vam neće trebati puno vremena – tu su ukusni muffini od kokosa.

Obožavatelje kokosa ne treba previše nagovarati na isprobavanje ovog deserta, ali svidjet će se i ostalim ljubiteljima slatkih zalogaja, piše Zadovoljna.hr.

SASTOJCI ZA MUFFINE OD KOKOSA:

  • 3 jaja
  • 10 dag maslaca (ili 1 dcl ulja)
  • 10 dag šećera
  • 15 dag kokosovog brašna
  • 1 mala žličica praška za pecivo (ako ga nemate, izostavite ga)
  • prstohvat soli
  • po želji šaka smrznutog bobičastog voća, nasjeckane čokolade ili orašastih plodova

PRIPREMA MUFFINA OD KOKOSA:

  1. Kokos pomiješajte s praškom za pecivo i stavite na stranu. Rastopite maslac na laganoj vatri i ostavite ga da se malo ohladi.
  2. Razlupajte jaja i stavite ih u posudu za miksanje. Dodajte jajima šećer i sol pa miksajte sve skupa oko pet minuta. Kada se smjesa udvostruči i postane blijedožuta, polako u nju dodavajte otopljen maslac ili ulje (ovisno o tome za koju ste se masnoću odlučili) i lagano miksajte. Pazite na to da maslac ne bude vruć, obavezno mora biti mlak.
  3. Zatim u smjesu dodajte kokosovo brašno i sve sjedinite. U ovoj fazi u smjesu možete dodati dodatke po želji – smrznuto voće, čokoladu ili orašaste plodove. Naravno, muffine možete napraviti i bez njih, piše Zadovoljna.hr.
  4. U kalup za muffine ubacite košarice i ravnomjerno u njih žlicom rasporedite smjesu. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite između 15 i 20 minuta dok muffini lijepo ne požute. Ako niste sigurni jesu li gotovi, zabodite u muffin čačkalicu. Ako na njoj nema mokrih ostataka smjese, muffini su gotovi.

Više recepata pronađite na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close