Pomoć iz prirode

Ublažite gastritis i upale mjehura čajem od peršina

Peršin je prije svega poznat i popularan kao biljka koja potiče izlučivanje viška vode iz organizma, pa je iz tog razloga korisna za zdravlje mjehura i bubrega.
Lifestyle / Hrana | 16. 04. 2018. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peršin je prije svega poznat i popularan kao biljka koja potiče izlučivanje viška vode iz organizma, pa je iz tog razloga korisna za zdravlje mjehura i bubrega.

Služi kao pomoć kod upale prostate, natečenih nogu, natečenih kapaka, a pozitivno djeluje i na rad jetre.

Peršin je prije svega poznat i popularan kao biljka koja potiče izlučivanje viška vode iz organizma, pa je iz tog razloga korisna za zdravlje mjehura i bubrega. Služi kao pomoć kod upale prostate, natečenih nogu, natečenih kapaka, a pozitivno djeluje i na rad jetre.

Sva bogatstva peršina

On je bogat mineralnim sastojcima, a to su kalij, željezo, kalcij, mangan, magnezij i bakar. Ono što peršin svrstava u red visokovrijednih namirnica je ogromna količina vitamina C, zbog čega se smatra jednom od namirnica najbogatijim ovim vitaminom, prenosi Ordinacija.hr.

U tradicionalnoj se medicini čaj od peršina preporučuje kod pojave artritisa, gihta, upala usne šupljine, bubrega i mjehura. Često se koristi i za ublažavanje gastritisa. Čaj se pije najčešće kod upala mjehura jer svojim svojstvom brzog izbacivanja vode iz organizma čisti mokraćne kanale i ispire bakterije. Osim što potiče izlučivanje vode, potiče i izlučivanje soli u organizmu pa tako kontrolira krvni tlak.

Kako pripremiti čaj od peršina?

Prije svega dobro operite peršin kako bi se riješili prljavština. Ovaj napitak može biti gorak pa ga zasladite s malo meda. No, ako vam se uistinu ne sviđa okus, mislite na dobrobiti koje pruža zdravlju kada ga pijete i sve će biti lakše.

Priprema: Napunite malu posudu vodom i pustite da voda proključa. Izmjerite četvrtinu šalice šalice svježeg peršina te ga prelijete vrelom vodom. Ostavite tako poklopljeno pet minuta. Procijedite i vaš je napitak spreman za ispijanje.

Kopirati
Drag cursor here to close