Dani zahvalnosti za plodove zemlje

U osnovnim školama u Tomislavgradu obilježeni Dani kruha

Dani zahvalnosti za plodove zemlje.
Lifestyle / Hrana | 12. 10. 2018. u 17:00 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: TomislavCity.com / Dani kruha u Tomislavgradu

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje - obilježio se u petak u svim osnovnim školama koje djeluju na području općine Tomislavgrad.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica Osnovne škole Ivan Mažuranić u Tomislavgradu Milica Skočibušić, kroz obje smjene učenici svih razreda povodom ovog dana donijeli su slastice, kolače, razne vrste peciva koje su postavljene na jedan plato u školskom hodniku čime je predstavljena jedna svojevrsna tradicijska izložba.

Na izložbi su bili predstavljeni istaknuti likovni i literarni radovi učenika kao i učenički igrokaz, a po riječima ravnateljice ovom izložbom uprava škole nastoji djecu i učenike upoznati s nastajanjem kruha te im približiti narodne običaje, kao i poučiti ih o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage.

"Proteklih dana učenici od prvog do petog razreda imali su mogućnost posjetiti ovdašnje pekarne gdje su na licu mjesta vidjeli kako i na koji način se sprema kruh te razne vrste peciva", kazala je ravnateljica.

Završetkom blagoslova uslijedilo je darivanje i kušanje raznih dječjih specijaliteta, a polaznici Karitativne sekcije su s pecivima posjetili i darivali korisnike Staračkog doma u Tomislavgradu.

Kopirati
Drag cursor here to close