Za plažu ili izlet

Super ideje za zalogajčiće idealne za vruće ljetne dane

Tri prijedloga jednostavnih zalogaja koji su brzo gotovi, osvježavajući i lagani, a ujedno su idealni za konzumiranje na otvorenom, piše miss7.
Lifestyle / Hrana | 10. 07. 2020. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Debelo smo zakoračili u ljeto, a zbog visokih temperatura i nesnosnih vrućina mnogi od nas hlad traže na šumskim stazama, uz rijeku i na sličnim lokacijama za izlete, a neki su se već zaputili i na more.

/ Wrap sendviči praktični su za izlet u prirodu

Za takve "ekspedicije" na otvorenom trebaju nam prigodni snackovi, a teško je biti kreativan kad je većina hrane lako kvarljiva na visokim temperaturama ili jednostavno nije praktična za konzumaciju na plaži ili na izletu. Zato ti donosimo tri prijedloga jednostavnih zalogaja koji su brzo gotovi, osvježavajući i lagani, a ujedno su idealni za konzumiranje na otvorenom, piše miss7.

Svašta se može pripremiti kao ukusan i osvježavajući snack - Tri super ideje za zalogajčiće idealne za vruće ljetne dane

/ Svašta se može pripremiti kao ukusan i osvježavajući snack

Kreker sendviči

Ovi sendviči idelan su snack za plažu jer te neće napuhnuti, pa se slobodno možeš najesti bez bojazni o tome kako ćeš poslije izgledati u badiću. Možeš ih napraviti u raznim varijacijama, a ovo je jedan od najjednostavnijih prijedloga:

Sastojci:

krekeri (slani ili integralni)

sirni namaz

svježi krastavac

 tvrdi sir (po izboru)

suha kobasica (po izboru)

Priprema:  Krastavac i kobasicu nareži na tanke šnite, a sir nareži na ploške tako da odgovara veličini krekera. Krekere namaži sirnim namazom, a potom redom slaži kobasicu, sir i krastavac.

Naravno, ako ćeš nositi prijenosni hladnjak, umjesto suhe kobasice možeš staviti šunku, ali suha kobasica bolji je izbor u slučaju da nemaš hladnjak. Također, umjesto svježega krastavca možeš staviti ukiseljeni, a možeš napraviti i verziju samo sa sirnim namazom i svježim krastavcima - daj mašti na volju.

Poslije na plaži, kad se zavališ na ležaljku ispod suncobrana, uživat ćeš u ovim jednostavnim i laganim snackovima!

Wrap sendviči

Osim što su odličnog okusa hladni, wrap sendviči praktični su za izlet u prirodu jer se lako jedu s nogu i ne treba ti nikakav pribor za jelo. Osim toga, možeš napraviti razne varijante po svom ukusu, a mi ti donosimo jednu osvježavajuću:

Sastojci: 

Tortilje

 sirni krem namaz

zelena salata s

vježi krastavac

 mrkva

paprika 

konzerva bijeloga graha

Priprema: Količinu sastojaka doziraj prema broju sendviča koje želiš napraviti. Tortilju premaži sirnim namazom (nemoj namazati sve do ruba, ostavi dva centimetra prazno), zatim slaži redom list zelene salate (tako da pokrije sredinu tortilje), svježi krastavac, mrkvu i papriku narezane na tanke prutiće i za kraj dodaj malo bijeloga graha. Dobro zamotaj tortilju i obloži je aluminijskom folijom. Zatim je prereži na pola i tako ih slaži u posudu koju ćeš ponijeti na izlet ili na plažu.

Nosiš li prijenosni hladnjak, wrap sendviče možeš napraviti sa šunkom, mekim sirom, maslinama, rajčicom i mnoštvom drugih namirnica koje voliš. Ako ipak ne nosiš hladnjak, onda je najbolje držati se što jednostavnijeg recepta i namirnica koje se neće pokvariti na suncu.

Još primamljivih ideja za wrap sendviče pronaći ćeš u videu:

Video: 4 Healthy Tortilla Wraps Recipe
Kopirati
Drag cursor here to close