Recept

Torta od palačinki i kesten-pirea

Slatko vrhnje miješajte mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Stavite ga u hladnjak. U kesten-pire ulijte sok od naranče i miješajte dok se ne povežu u glatku smjesu.
Lifestyle / Hrana | 23. 11. 2020. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obožavate palačinke i kesten-pire? Onda je sada pravo vrijeme da spojite ta dva omiljena deserta u ukusnu tortu.

S obzirom na to da je sezona kestena u punom jeku, iskoristite ponudu kesten-pirea u slastičarnicama ako si želite olakšati posao i nemate vremena za njegovu izradu. Uz to će vam trebati još samo nekoliko palačinki, pokoja svima dostupna namirnica i priprema odličnog jesenskog deserta može početi, piše zadovoljna.hr.

Sastojci:

- 8 do 10 debljih palačinki
- 40 dag kesten-pirea
- 2 dl slatkog vrhnja
- sok od 2 srednje naranče (oko 1,5 dl soka)

Priprema:

1. Za početak napravite palačinke mekane kao duša po receptu koji uvijek uspijeva. Prilikom pečenja u tavu slobodno ulijte malo više smjese kako biste dobili deblju palačinku.

2. Slatko vrhnje miješajte mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Stavite ga u hladnjak. U kesten-pire ulijte sok od naranče i miješajte dok se ne povežu u glatku smjesu. Po potrebi dodajte još malo soka ili pak oduzmite ako vam se čini da je smjesa prerijetka. Zatim u nju lagano umiješajte tučeni šlag.

3. Na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu stavite palačinku te je premažite debljim slojem kreme. Zatim na nju stavite drugu palačinku koju ćete premazati i tako naizmjence slažite slojeve dok ne potrošite sve palačinke i kremu.

Savjet:

Ako ne volite naranču, sok možete zamijeniti mlijekom. Na tortu na kraju možete naribati malo tamne čokolade.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close