Tope se u ustima:

Isprobajte ukusne palačinke s jabukama!

Palačinke nije teško pripremiti, obožavaju ih i najmlađi, a ukusne bez obzira napunite li ih sa sirom, pekmezom, Nutellom...
Lifestyle / Hrana | 08. 12. 2023. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palačinke su za mnoge jedna od najomiljenijih slastica, pa zanimljivih recepata nikad dosta. Ako želite nešto s voćnim okusom, oduševit će vas ova ukusna varijanta s jabukama.

Palačinke nije teško pripremiti, obožavaju ih i najmlađi, a ukusne bez obzira napunite li ih sa sirom, pekmezom, Nutellom...

Evo kako ćete ih pripremiti prefine palačinke s jabukama:

Potrebno je:

  • 125 gr brašna
  • 1 jaje
  • 225 ml mlijeka
  • 2 žlice vode
  • narezana jabuka

Priprema:

U veliku posudu stavite brašno, dodajte jaje, pa pomiješajte 225 ml cjelovitog ili poluobranog mlijeka s 2 žlice vode, i dobro promiješajte - smjesa ne smije biti ni pregusta niti prerijetka. Smjesu stavite u hladnjak na najmanje pola sata.

Zagrijte tavu premazanu s malo maslaca na srednje jakoj vatri i krenite peći. Kad se tijesto počne stezati, otpustite rubove tankom lopaticom ili nožem, a kad počne mijenjati boju, brzo preokrenite i pecite još 30 sekundi.

Irski chef Richard Corrigan, prije nego izlije smjesu za palačinku na tavu, prvo narezanu jabuku premazanu šećerom peče na maslacu dok se ne počne karamelizirati. Zatim ih pospe ih šećerom i cimetom te preokrene i peče s druge strane, piše tportal.

Servira i s medom i šlagom sa strane. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close