Sarajevo

Sve je spremno za pohod na najslađi Guinnessov rekord

13.000 palačinki s Podravkinim namazima za svjetski rekord
Lifestyle / Hrana | 25. 10. 2018. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom Sarajevskog festivala turizma bit će organizirano obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinaka.

Festival će ugostiti brojne međunarodne stručnjake za razvoj turizma i gastronomije, a ova posebna manifestacija posvećena palačinkama će se realizirati tijekom trećega dana Festivala, u organizaciji ”Udruženja BH kuhara” i pod budnim okom šesnaest međunarodnih sudaca.

Obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinki održat će se na platou centra Skenderija, 26.10.2018. godine u petak, u razdoblju od 10 do 18 sati.

Foto: Podravka / 13.000 palačinki s Podravkinim namazima za svjetski rekord

Ljubitelji Lino lada kremnih namaza i Podravkinih marmelada i pekmeza ovom će prigodom najviše uživati, jer će svi palačinci za najslađi rekord na svijetu biti punjeni baš ovim poznatim namazima.

Palačinke pripremljene tijekom obaranja rekorda će, uz pomoć u distribuciji organizacije Pomozi.ba, biti dostavljene socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih lica, kao i migrantima i drugima koje će ovaj gesta obradovati.

Trenutni važeći rekord od 12.716 palačinki oboren je u Moskvi u Rusiji 25. 02. 2017. godine, a pravljenje palačinki trajalo je osam sati, bez prekida.

Radujemo se vašemu dolasku.

Kopirati
Drag cursor here to close