Savršen vikend za cijelu obitelj

Što vas sve očekuje na drugom gastro festivalu na Blidinju

Prvi dan festivala održat će se ove subote, 31. kolovoza, s početkom u 16 sati, a kako navode, publiku očekuje bogat program.
Lifestyle / Hrana | 27. 08. 2019. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponukani prošlogodišnjim uspješnim iskustvom u organizaciji i provedbi Blidinje Gastro  Festivala, kao i na temelju zadovoljstva izlagača, i ove godine Općina Posušje organizira II. Blidinje Gastro Festival.

Blidinje Gastro Festival organizira se u sklopu manifestacije 'Posuško lito', a ujedno predstavlja i završni događaj 'Lita' za 2019. godinu, priopćeno je iz Općine.

Cilj održavanja ove manifestacije je, navode, predstavljanje tradicionalnih običaja, promocija proizvoda lokalnih proizvođača s područja općine Posušje i šire, kao i međusobna suradnja i uvezivanje izlagača sa svrhom jačanja turističkih potencijala općine Posušje.

Osim navedenih koristi, manifestacija je značajna i prepoznatljiva po mjestu održavanja,  Masnoj Luci, prekrasnoj planinskoj oazi i središtu Parka prirode Blidinje.

Prvi dan festivala održat će se ove subote, 31. kolovoza, s početkom u 16 sati, a kako navode, publiku očekuje bogat program.

Foto: PR / Program 2. Blidinje gastro festivala

Tako će se od 16.30 sati održati mala škola planinarstva u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva 'Pločno' koja se organizira za djecu. Od 17 sati kreće natjecanje u tradicionalnim sportovima, a prijave za iste primati će se na info štandu Općine Posušje od 16.15 sati.

Između ostalog naći će se discipline kao što su borba na gredi, skok u dalj, bacanje potkove te potezanje konopa, a za one najuspješne pripremljene su i nagrade.  Od 19 sati uslijedit će druženje uz logorsku vatru i dodjelu nagrada pobjednicima, a sve to upotpunit će nastup benda 'Trio Penava'. Završetak prvog dana predviđen je u 21 sat.

Drugog dana koji počinje u 12 sati, kao i prvog dana, očekuje se bogata ponuda izlagača te predstavljanje tradicijskih običaja KŠD Rakitno.

Foto: PR / Program 2. Blidinje gastro festivala

Također, bit će i dodjela nagrada i priznanja onim najukrašenijim štandovima. Najukrašeniji štand izabrat će se glasovima posjetitelja koji će na info pultu Općine Posušje moći dati svoj glas onom izlagaču za kojeg smatraju da je najbolje predstavio svoj štand.

I prvog i drugog dana festivala, tvrde, očekuju vas zabavne aktivnosti za vaše mališane.

''Zar sve ovo nije i više nego dovoljno da ovaj vikend provedete u druženju, uz dobru hranu, glazbu i zabavu za vaše mališane na Blidinje Gastro Festivalu u Masnoj Luci'', navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close