Organizatori se nadaju i prijavama domaćih

Stiglo 30 prijava: Regija se želi pohvaliti kobasicama u Tomislavgradu

Za 1. međunarodnu kobasijadu u Tomislavgradu pristiglo čak 30 uzoraka iz regije
Lifestyle / Hrana | 09. 01. 2019. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za 1. međunarodnu kobasijadu prijavilo se četrdeset izlagača, od čega je 30 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske, rečeno je za Tomislavcity u Udruzi „Duvanjski kobasičari“.

U Udruzi se nadaju da će danas i sutra, do kada se primaju uzorci proizvoda u Hotelu Tomislav, više prijava stići od domaćih proizvođača kako bi se bodovala kvaliteta domaće duvanjske kobasice.

Spomenuta manifestacija, održat će se iduće subote 12. siječnja u Hotelu Tomislav s početkom u 18 sati.

Stručni žiri uzorke će ocjenjivati dan ranije, a za najbolje ocjenjenju, odnosno vrhunsku kobasicu, vlasnik će biti nagrađen pršutom. Posjetitelji će moći degustirati sve proizvode i uživati u nastupu Mokarskih tamburaša, ističu organizatori.

Podsjećamo da Udruga „Duvanjski kobasičari“ djeluje dvije godine i trenutno ima 15-ak članova. Široj javnosti predstavili su se na Zlatnoj šajbi tj. Samoborskoj salamijadi gdje su sudjelovali kao najmlađa članica. Za svoje proizvode duvanjski kobasičari tada su osvojili zlatnu plaketu. Među najaktivnijim članovima ove Udruge je Marko Jurčević koji godišnje proizvede i proda između 500 -600 kg kobasice. Kupci njegovih proizvoda su uglavnom s područja tomislavgradske općine.

Upitani što je cilj njihove Udruge, duvanjski kobasičari ističu da samo žele promovirati ovdašnje suhomesnate proizvode, odnosno naša tradicionalna jela. U tome nesumnjivo imaju podršku, a prepoznali su ih mnogi gospodarstvenici kao i Općina Tomislavgrad pod čijim pokroviteljstvom se i održava 1. međunarodna kobasijada u Tomislavgradu.

Kopirati
Drag cursor here to close