Patlidžani i mozzarela

Složenac koji ćete obožavati - toplo ili hladno, svejedno je

Donosimo vam recept kako pripremiti ovaj ukusni složenac za koji ne znate jel bolji topao ili hladan
Lifestyle / Hrana | 27. 06. 2020. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Ilustracija

Ljeto nam donosi veliku ponudu sezonskog povrća i pregršt ideja za pripremu novih delicija. Donosimo vam zanimljiv recept za koji će vam trebati patlidžani, rajčica, mozzarela i jaja.

Ovaj ukusni složenac može se poslužiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog. Zapravo se radi o vegetarijanskom jelu, ali ga možete poslužiti i uz različite vrste mesa ili ribe.

Iako je potrebno odvojiti vrijeme za pripremu ovog ukusnog složenca, sigurno ćete biti jako zadovoljni s fantastičnim okusima koje ovo jelo pruža, a za koji ne znate jel bolji topao ili hladan. 

Sastojci:

1,5 kg rajčice

1 kg patlidžana

3 do 4 jaja

Sol

Mozzarela

Priprema:

Patlidžane prerežite uzduž, dobro osolite i ostavite tako da stoje sat do dva. Za to vrijeme rajčicu ogulite i stavite kuhati na laganoj vatri, povremeno ju miješajući. Kuhajte sve dok ne ispari sva voda iz rajčice i ostane lijepa gusta crvena masa. Za to vrijeme skuhajte na tvrdo jaja. Kad ste patlidžane pripremili dobro ih posušite papirnatim ubrusom i prepržite na gril tavi- samo pazite patlidžan lako upija svu masnoću pa zato na samom početku stavite nekoliko kapi maslinovog ulja i to će biti sasvim dovoljno tijekom cijelog prženja.

Kad ste sve to pripremili, u vatrostalnu posudu poredajte žlicu dvije umaka od rajčice, zatim red patlidžana, nekoliko komada mozzarele i izrezano kuhano jaje. Redajte tako dok ne potrošite sve sastojke za ovaj složenac. Kad ste sve to završili stavite ga u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite nekih 40 minuta.

Uz zelenu salatu ovaj složenac obožavat će cijela vaša obitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close