Nešto posebno!

Slasni i sočni brownie po receptu Jamieja Olivera

Pripremi sve sastojke, odvoji pola sata i uživaj u njima već za idući vikend!
Lifestyle / Hrana | 13. 06. 2021. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slasni i sočni brownie po receptu Jamieja Olivera

Slasni i sočni, po receptu (i dalje) popularnog Jamieja Olivera, ovi brownieji će ti ostati u pamćenju. Savršeno pečeni izvana, a meki iznutra, punjeni nasjeckanim orašastim plodovima i suhim višnjama, doista su nešto posebno!

Pripremi sve sastojke, odvoji pola sata i uživaj u njima već za idući vikend!

Sastojci:

200 g kvalitetne tamne čokolade (70%)

250 g maslaca

75 g suhih višanja ili drugog voća, po želji

50 g nasjeckanih orašastih plodova, po želji

80 g kakaa u prahu

65 g brašna

1 žličica praška za pecivo

 360 g šećera

4 velika jaja

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti kalup za pečenje obloži masnim papirom. Natrgaj čokoladu u veliku posudu, dodaj joj maslac i stavi na lonac s kipućom vodom dok se ne otopi, redovito miješajući. Kada se otopi dodaj suhe višnje i nasjeckane orašaste plodove ako se odlučiš na njihovo korištenje.

Prosij kakao u prahu i brašno u zasebnu posudu, dodaj prašak za pecivo i šećer, a zatim pomiješaj. Suhe sastojke dodaj smjesi čokolade, višanja i orašastih plodova i dobro promiješaj. Istuci jaja, a zatim ih umiješaj u smjesu čokolade, piše missgastro.

Smjesu za brownieje ulij u kalup za pečenje i peci oko 25 minuta.  Pričekaj da se ohlade, a zatim premjesti sve na radnu površinu i nareži na kocke.  Posluži samo, s dodatkom naribane čokolade ili kakaa ili sa svježim voćem i kuglicom sladoleda!

Kopirati
Drag cursor here to close