Nešto baš divno

Slasne rolice od tikvica u bogatom umaku od mesa

Svaki dio može biti samostalan, i mesni umak i rolice od tikvica, ali kombinirano je to nešto baš divno.
Lifestyle / Hrana | 02. 09. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Vedran Bošković / Svaki dio recepta može biti samostalan, i mesni umak i rolice od tikvica

Svaki dio recepta može biti samostalan, i mesni umak i rolice od tikvica, ali kombinirano je to nešto baš divno, piše missgastro.

Ljeto je i sezona tikvica je na vrhuncu, a svatko tko ih sam sadi u svom vrtu zna da je to vrijeme kada ih ima toliko da skoro svaki drugi dan ih može pripremati jer jednom kada krenu davati plodove…Nema kraja! To je jedna od dražih ljetnih namirnica - zbog jednostavnosti pripreme, ali i raznolikosti u receptima.

Ovaj put nešto malo “jače” kombinirano s nekoliko zanimljivih recepata kako bi se dobilo baš ovo, malo laganog dijela koji je sam za sebe jako ukusan i onda sve pojačano s mesnim umakom obogaćenim začinskim biljem u umaku od rajčice.

Svaki dio recepta može biti samostalan, i mesni umak i rolice od tikvica, ali kombinirano je to nešto baš divno.

Foto:Vedran Bošković / Pripremu započni rezanjem tikvica na što tanje trakice

Sastojci:

2-3 tikvice srednje veličine

500 g svježeg sira

80 g parmezana

1 mladi luk

500 g mljevene junetine 

1 konzerva sjeckane rajčice

Vezica svježeg peršina

Svježi bosiljak

Svježi vlasac

Sol

I papar

Kumin

Dimljena crvena paprika

1 režanj češnjaka

Foto:Vedran Bošković / Pospite sve na kraju sjeckanim svježim vlasce i poslužite

Priprema:

Pripremu započni rezanjem tikvica na što tanje trakice. Možete koristiti i ribež, nož, ali i gulilicu za povrće, kako vam je zgodnije. Nakon što ste ih narezali, posolite ih i složite na kuhinjski papir i ostavite tako 30-ak minuta da puste vodu.

Dok tikvice odmaraju, pripremite meso. Mladi luk sitno nasjeckajte i prodinstajte ga na malo masnoće te mu dodajte meso. Meso pržite do smeđe boje te dodajte začine: sol, papar, dimljenu papriku i kumim. Dinstajte još neko vrijeme pa zalijte sa sjeckanom rajčicom i sitno sjeckanim peršinom. Smanjite vatru i pustite da se dinsta i ukuhava dok se vi posvetite tikvicama.

Također možete tamo kod dinstanja mesa malo podliti sve s crnim vinom, onako za gušt i za još malo okusa. Sir, parmezan, protisnuti češnjak i sitno sjeckani bosiljak dobro sjedinite te svaku trakicu tikvica punite s jednom žlicom smjese. Trakice zarolajte i slažite sa strane i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve tikvice.

Foto:Vedran Bošković / Ljeto je i sezona tikvica je na vrhuncu

Mesni umak prebacite u posudu koja vam ide u pećnicu (idealno je ako umak već i pripremite u jednoj takvoj) te po vrhu složite rolice od tikvica; poželjno ih je malo utisnuti u umak kako bi bile fiksne. Ubacite sve u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva nekih 20-ak minuta, dok tikvice ne dobiju laganu koricu po vrhu. Pospite sve na kraju sjeckanim svježim vlasce i poslužite. 

Kopirati
Drag cursor here to close