Od steaka do sushija

Širokobriješki gurmani došli na svoje: Počeo Street Food Fest

Festivalski trg parka Sajmište ispunile su sve generacije koje su uživale u brojnim delicijama i slasticama.
Lifestyle / Hrana | 12. 07. 2019. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Street Food Fest - festival vrhunske hrane, pive i glazbe, počeo je u petak navečer u parku Sajmište u Širokom Brijegu te će trajati dva dana.

Od 17:30 sati sve kućice su bile otvorene te su djeci podijeljene besplatne palačinke. U 18:00 sati posjetitelje je R'n'B, hip hop, trap i reggae hitovima zabavljao DJ Mayer.

Foto: Bljesak.info / Street Food Fest

Oko 21:30 sati posjetiteljima se obratio domaćin i voditelj Festivala poznati hrvatski gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri koji je izrazio iznimno zadovoljstvo što mu je pripala čast biti voditelj prvog Street Food Festa te je s oduševljenjem pozdravio ideju mladih organizatora. Uz Barbierija, program je vodila TV voditeljica Dajana Jorgić. 

Foto: Bljesak.info / Street Food Fest (Veljko Barbieri)

Festival ispunio očekivanja

Nakon uvodnih riječi, brojnim posjetiteljima obratili su se organizatori Mario Mandić i Marko Ćavar koji je prvi širokobriješki Street Food Fest proglasio otvorenim.

Foto: Bljesak.info / Street Food Fest

''Očekivanja su bila poprilično visoka, jer ne bismo organizirali nešto da bude prosječno, ali odaziv je odličan, plato festivalskog trga je prepun tako da moram reći da sam prezadovoljan i da je ispunilo pa i nadmašilo naša očekivanja'', izjavio je za Bljesak.info Mario Mandić, jedan od organizatora Festivala.

Foto: Bljesak.info / Street Food Fest (Marko Ćavar i Mario Mandić)

Festivalski trg parka Sajmište ispunile su sve generacije koje su uživale u brojnim delicijama i slasticama, a posebno veseli vidjeti veliki broj obitelji s djecom.

''Nemamo u biti neke ciljne skupine, ciljali smo u određenim segmentima s našim sponzorima nagrađivati djecu koja dođu s roditeljima. Željeli smo napraviti obiteljski događaj, događaj za sve generacije, a ne samo za jednu skupinu. Početni program je bio više usmjeren djeci, a što više odmiče večer to je sve više usmjereno ka široj publici i odraslima'', zaključio je Mandić u izjavi za Bljesak.info.

Prva večer zaključena je koncertom ''Dva i po' čo'eka''.

Proglašenje najboljih i koncert Belfast Fooda

Projekt Street Food Fest zamišljen je kao dvodnevno gurmansko-glazbeno-pivsko druženje, na kojem će organizatori publiku upoznati s modernom kuhinjom: pripremom odrezaka, procesima odležavanja mesa, raznih vrsta burgera, japanske hrane, slastica te drugim vrstama hrane pripremljene spomenutim konceptom. Na festivalu su nazočne craft pivovare Lovac iz Širokog Brijega, Cooltura iz Mostara te Trojansko pivo iz Čapljine, koji će publiku upoznati s brzorastućim zanatom domaćeg pivarstva.

Foto: Bljesak.info / Street Food Fest

Drugog dana Festivala program će trajati nešto duže. Kućice se otvaraju od 17:30 sati, a djeca će ponovno do 18:30 sati moći dobiti besplatne palačinke. Jorgić i Barbieri ponovno će u 20:30 sati predstaviti štandove i službeno otvoriti drugu večer, a u 21:00 sat koncert će održati širokobriješki band ''xD''.

Foto: Bljesak.info / Street Food Fest

U 22:00 sata bit će dodijeljena nagrada najboljem štandu, a nagrađeni će biti i posjetitelji koji su sudjelovali u glasovanju. Street Food Fest bit će zaključen koncertom Belfast Fooda koji će početi u 22:30 sati.

Portal Bljesak.info je medijski pokrovitelj prvog Street Food Festa.

Foto: Bljesak.info / Street Food Fest
Kopirati
Drag cursor here to close